Címlap Sport Pécsi siker A...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiválóan versenyzett a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. triatlon szakosztályának sportolója, Mocsári Bence a paratriatlon világbajnoki sorozat idei első viadalán, az ausztráliai Davenportban, ahol ezüstérmet szerzett.

Az idei paratriatlon világbajnoki sorozat Davenportban kezdődött, ahol a férfi PTS5 futamon rajthoz állt Tóth Szilárd tanítványa, Mocsári Bence is. Bár akadtak technikai gondjai a kerékpárjával, nagyon jól versenyzett, ennek köszönhetően a második helyen ért célba, ezüstérmes lett. Ezzel az eredménnyel értékes paralimpiai kvalifikációs pontokat szerzett, és tovább erősítette helyét a ranglistán.

– Az elmaradt abu-dzabi világkupa után kicsit fáradtan, de megérkeztünk Davonportba, és bíztunk benne, hogy megtartják a versenyt – mondta Mocsári Bence. – Nyugodt, ideális edzéskörülmények álltak rendelkezésre, minden adott volt egy jó versenyhez. Az eredmény is azt mutatja, hogy sikerült a legtöbbet kihozni magamból. Igaz, volt egy kis technikai problémám, a futam közben leesett a láncom, amit egyébként nagyon gyorsan sikerült visszatennem, de ott tíz-húsz másodperc elveszett. Egyébként egy nagyon jó verseny volt, jól felépítettük az edzőmmel, Tóth Szilárddal, akinek itt is szeretném megköszönni a munkáját!

A következő WTPS-versenyt május 11-én Japánban, Yokohamában rendezik meg.

Amint azt lapunk is megírta, az országos szövetség által megtartott Magyar Triatlon Díjátadó Gálán pécsi sportolókat is díjaztak. Természetesen a díjazottak között volt a világbajnoki negyedik hellyel, dobogós világkupa-helyezésekkel büszkélkedő Mocsári Bence is, aki az Év Parasportolója Duatlon és Triatlon címet nyerte el. Edzője, Tóth Szilárd munkáját is elismerték az Év Edzője Para és Felnőtt Kategória Duatlon és Triatlon díjjal.