Címlap Sport Pogányban nép...

Pogányban népszerűsítették az atlétikai világbajnokságot

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén augusztusban Budapesten tartják a világ második legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot. A szervezők január óta az ország sporteseményeire is ellátogatnak, hogy népszerűsítsék a játékokat. Hétvégén Pogányban a FutaFöld SE Fut a falu elnevezésű versenyét tekintették meg.

Az időjárás ellenére sokan húztak futócipőt. Az öt kilométeres versenyre mintegy 300-an neveztek. Minden induló félárú jegyet kapott az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságra.

A vb szervezői nem csak futó eseményekre látogatnak el, ott lesznek többek között a Balaton-átúszáson és -átevezésen, de lehet velük találkozni a triatlonversenyeken is.

– Az a célunk, hogy atlétikai vb ne csak arról a kilenc napról szóljon, amikor augusztusban ránk figyel a világ, hanem minél több embert ösztönözzünk mozgásra, sportolásra – mondta Németh Balázs. A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója hozzátette: január és augusztus között összesen 37 sporteseményhez csatlakoznak szerte az országban.

Baranya vármegyében a FutaFöld SE pogányi eseményét találták méltónak a vb népszerűsítésére.

Bővebben ITT!