Címlap Baranya Jobban kellen...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság összesítése szerint az első negyedévben összesen 50 lakástűzhöz riasztották a lánglovagokat. A tüzekben két ember vesztette az életét, egyikük Szigetváron, másikuk Pécsett, további egy ember pedig megsérült.

Az első negyedévben keletkezett lakástüzek eloltásához közel 54 órára volt szüksége a baranyai tűzoltóknak, az égő épületekhez 137 tűzoltójármű vonult. A három hónap alatt összesen 575 négyzetméternyi épített terület égett le. 10 otthon vált a tűz miatt lakhatatlanná vagy fűthetetlenné, emiatt 26 embernek kellett átmenetileg elköltöznie.

Az első negyedévi lakástüzek zöme konyhában és hálószobában keletkezett. A legtöbb lakástűz nyílt láng használatára, valamilyen elektromos vagy fűtési hibára, illetve főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza.

A legnagyobb tűz Siklósnagyfalun volt január 22-én, ahol egy száz négyzetméteres családi ház egyik helyiségében tűz keletkezett, a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre is, emiatt a ház lakhatatlanná vált. A leghosszabb ideig tartó beavatkozás Lippón volt február 10-én, ott egy családi ház oltása az utómunkálatokkal együtt több mint 3 órát vett igénybe.