Címlap Sport Ragyogó pécsi...

Ragyogó pécsi siker: Konkoly Zsófia világbajnok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsőként ért célba 200 vegyesen a PSN Zrt./Sportiskola versenyzője, Konkoly Zsófia a Portugáliában zajló paraúszó világbajnokságon!

Csodálatosan mutatkozott be Konkoly Zsófi a vébén, hiszen az első számában SM9-es kategóriában rögtön aranyérmet szerzett!

– Zsófinak ez volt az első világversenye a paralimpia után – mondta a Pécs Aktuálnak edzője, Jancsik Árpád. – Most más volt a felkészülése, mint korábban, hiszen elkezdte egyetemi tanulmányait is. De Zsófi a paralimpiai eredményei után is alázatos és szorgalmas maradt, ilyen a természete. Ez vezetett ahhoz, hogy ezen a világbajnokságon is ilyen kimagaslóan jó időeredményt úszott! Megtett mindent, nagyon büszke vagyok rá!

Konkoly Zsófia a vb-n még négy számban ugrik vízbe: 100 m pillangó (június 14., kedd), 400 m gyors (június 16., csütörtök), 100 m hát (június 17., péntek), 50 m gyors (június 18., szombat).

A világbajnokságon nem csak Konkoly képviseli Pécset, ott van Madeirán Iván Bence is, aki 100 gyorson a 10. helyen végzett, valamint a Pécsi VM Úszószakosztály színeiben Hotz Csenge, aki 200 vegyesen 7. helyen ért célba.

Szurkolunk mindhármójuknak!