Címlap Sport Rangadót nyer...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási csatában, két ponttal nyert a feljutásra hajtó NKA Pécs férfi kosárlabdacsapata a MAFC otthonában.

Várható volt, hogy hatalmas csatát vív majd a két csapat, elvégre a tabella második helyezettje fogadta az éllovast. Az őszi egymás elleni meccset nagyon simán, 101-74-re nyerték a pécsiek, de mindenki biztos volt benne, hogy ez a mérkőzés sokkal szorosabb lesz.

Az is lett! A kezdés nem sok jót ígért a vendég pécsieknek, akik teljesen bealudtak: a 6. perc végén 20-6 állt az eredményjelzőn… Innen kellett visszakapaszkodni, ami sikerült is, hiszen a második negyed közepén már lőtávolon belül voltak Meleg Gergőék (33-30), utolérni azonban nem tudták ellenfelüket.

A harmadik negyedben aztán fordult a kocka! Djordjevics, Kerpel-Fronius és Kazy is bevágott egy-egy triplát, emellett eredményesen dobálták a büntetőket a pécsiek, ami azt eredményezte, hogy a 28. percben, Kazy Balázs dupláját követően – a meccs során először – átvették a vezetést (53-54)! Miután a folytatásban is lendületben maradt az NKA Pécs, amely a 36. percben, Kerpel-Fronius tripláját követően 76-63-ra vezetett, nagyon úgy tűnt, hogy megvan a meccs. Meglett, de nem könnyen! A hazaiak ugyanis képesek voltak az egyenlítésre (79-79), de az utolsó pillanatokban a vendégek koncentráltak jobban, akik végül 83-81-es győzelmet arattak.

Ivica Mavrenski: – Tudtuk, hogy a MAFC-nak nagyon jó csapata van, és biztos, hogy a feljutásért fog küzdeni a bajnokság végén. Ahogy a meccset elkezdtük, az szörnyű volt. A rossz kezdés után viszont el tudtunk kapni egy jobb ritmust, így lépésről lépésre közelebb kerültünk, majd átvettük a vezetést. A végén tudtuk, hogy csapdázni fognak, ennek ellenére vétettünk olyan hibákat, eladott labdákat, amiket nem kellett volna. Több szerencsénk volt a végén, ezzel nyertünk. Gratulálok a játékosaimnak, és gratulálok a MAFC-nak is, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

MAFC–NKA Pécs 81-83 (25-15, 19-21, 13-24, 24-23)
Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 21. forduló. Budapest, Gabányi László Sportcsarnok. Vezette: Vida József, Jurák Krisztián, Bagi Bálint. MAFC: Tóth P. 9, Bordács 13/3, Buzás 12/6, Pintér 5/3, Pápai 9. Csere: Polgárdy 21/6, Biber 2, Misek 4, Komma 6. Vezetőedző: Lakits András. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 11/6, Kovács P. 5, Kollár 8, Meleg G. 12/3, Djordjevics 12/6. Csere: Kazy 14/9, Lados 11, Rátvay 6, Benke 4, Scherer. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.