Címlap Arc Péterffy Atti...

Péterffy Attila legnagyobb sikerének a fideszes városvezetés új Vásárcsarnokát tartja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívül baráti és fájdalommentes interjút adhatott „saját”, vagyis az önkormányzat TV-jének Pécs polgármestere, ahol egyebek mellett a legnagyobb sikereit is felsorolta – természetesen miután erre megkérte a műsorvezető. Igaz – vallotta be, hogy ebben a kérdésben „nem tud objekítv lenni”, mert elfogult. (Vagyis a saját elmúlt 3 éves városvezetéséről mégsem lehet rossz véleménnyel – magyarul, de ez érthető is – a szerk.)

Ilyen bevezető után jutottunk el a konkrétumig, vagyis addig, hogy miket is tart Péterffy Attila 2022 legnagyobb sikerének. Meglepő választ adott: az előző városvezetés által kitalált, lemenedzselt, megterveztetett új Vásárcsarnokot, amire az építkezés költségeit is letárgyalták még Páva Zsolték anno, majd átadták a stafétát 2019-ben Péterffynek.

De akkor mi ebben a sikere Péterffy Attilának, kérdezhetné az egyszeri pécsi, aki nem látta a műsort? Hát az, hogy nagy bátorság kellett belevágni az építkezésbe a polgármester szerint, és az árusokkal is tárgyalni kellett, és meg kellett őket érteni. Íme:

A polgármester úgy emlékszik, hogy nem nagyon akart megérkezni a kormányzati forrás, ezért húzódott az építkezés elkezdése, de az ellenzéknek már akkor is más véleménye volt, de erre most nem térünk ki, akit érdekel: IDE kattintva megtalálja ennek a vitának a részleteit. A lényeg most annyi, hogy megérkezett – mondta a Péterffy Attila a műsorban, de

épp a napokban vettük észre, hogy újabb csaknem 463 millió érkezett Orbán Viktor aláírásával az új Vásárcsarnokra „írva” – ezt pár napja a Magyar Közlöny részletezte is.

A táblázat nagyítható kattintásra!

Hogy ez most milyen pénz, miért érkezett, arról megkérdezzük az önkormányzatot a napokban, és ha válaszolnak, akkor megírjuk.

Külön színfoltja egyébként a 2022-es sikerek felsorolásának az is, hogy Péterffy Attila ezek között megemlítette a „víziközmű társaságot” (Tettye Forrásház a neve – a szerk.), amiért városi kézben maradt. Ezt ugyebár a baloldal még ellenzékben hevesen támadta, miután az előző fideszes városvezetés erősen vitatott eleganciával és néhány erős ember segítségével „foglalta vissza” a francia résztulajdonostól egy hétköznap reggel 2009. október 5-én-ben. Végül 1 euró kártérítést fizetett Pécs 2013-ban (amit az állam 3 milliárd forint „kompenzációval” egészített ki a Suez Environnement vállalatcsoportnak – a szerk).

A polgármesteri interjút teljes egészében itt lehet megnézni, érdemes: