Címlap Sport Rangadót nyer...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kőkemény Európa Kupa-csata után mindössze három nappal nagyon fontos bajnokit játszottak a pécsi női kosarasok, akik a tabella negyedik helyén álló TFSE-MTK vendégei voltak ma délután. A meccs az utolsó pillanatig izgalmas volt, s végül Laczkó Sáriék kétpontos sikerével ért véget.

Nagyon sűrű a programja az NKA Universitas Pécs csapatának januárban, sorra jönnek a fontos mérkőzések. Csütörtökön a nemzetközi porondon léptek pályára a lányok, akik legyőzték ugyan a török Kayserit, ám ennek ellenére búcsúztak az Európa Kupától. Innentől kezdve rögtön a vasárnapi bajnokira koncentráltak, amely keménynek ígérkezett, hiszen a tabella negyedik helyén álló, remek szezont produkáló TFSE-MTK-hoz kellett utazniuk.

A meccs olyan is volt, amilyenre számítani lehetett. Hatalmas csata zajlott a pályán, s egészen az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, ki győz. A két csapat gyakorlatilag végig egymás nyakán lihegett, így aztán senki sem lepődött meg azon, hogy a 40. minutumban is döntetlen állt az eredményjelzőn (60-60). Volt vissza azonban még annyi idő, hogy előbb a házigazdák elmenjenek két ponttal, majd Wallace triplájával fordítsanak a vendégek (62-63) – miután Mérész egy büntetőt értékesített, Dul Panka triplája pedig nem szédült a gyűrűbe, a végeredmény 62-64 lett.

Jovan Gorec: – Nagyon jó munkát végez ellenfelünk az egész szezon során, ezért dicséret illeti őket. Nyerni jöttünk ma, így nagyok voltak az elvárásaink. Magas tempót szerettünk volna diktálni, emiatt sok problémával küzdöttünk, könnyű dobásaink maradtak ki, nem fókuszáltunk megfelelően. Egylabdás meccs volt a mai, ebből mi jöttünk ki győztesen.

Laczkó Sára: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz a mai, és a TF nagyon keményen nekünk fog jönni. Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan szerettük volna, sok eladott labdánk volt, de örülök, hogy össze tudtuk magunkat szedni, és örülünk a győzelemnek.

TFSE-MTK–NKA Universitas Pécs 62-64 (13-17, 14-13, 13-17, 22-17)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 11. forduló. Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont. Játékvezetők: Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Varga-Záray Katalin. TFSE-MTK: Carter 15/3, Dúl T. 10/6, Németh 5, Szabó 10/6, Dúl P. 13/6. Csere: Baa 3, Király 3/3, Horváth D. 3. Vezetőedző: Hegedűs Péter. NKA Universitas Pécs: Rátkai 1, Wallace 16/6, M. Williams 16, Kiss A., Mérész 7. Csere: Laczkó 10, Smailbegovic, Tadic 2, Weninger 2, Simon Zs. 2, P. Williams 8. Vezetőedző: Jovan Gorec.