Címlap Sport Rasovszky: &#...

Rasovszky: „Szilágyi Áron úgy adta át a kulcsokat, hogy ez a szoba legalább egy ezüstöt ér”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban a tokiói olimpián.

Rasovszky Kristóf megnyert ezüstnek tartja a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban nyert medálját a tokiói olimpia csütörtöki napján, mivel a győztes Florian Wellbrock szerinte verhetetlen volt.

Éjjel 2.45-kor ébredtem, de megérte ilyen korán kelni” – mondta magyar zászlóba burkolózva a 24 éves úszó. „Olyan meleg volt a víz, hogy erre csak én készülhettem, ugyanis Hévízhez képest jégfürdő volt az első kör. Nekem nem volt olyan melegem, mint amire a többiek panaszkodtak”.

A futamot úgy értékelte, hogy a győztes német riválisa ezen a napon verhetetlen volt, az utolsó körben pedig emberfeletti teljesítményt nyújtott.

Óriási eredménynek tartom, hogy Paltrinierit magam mögött tudtam tartani a hajrában. A végén nagyon figyeltem, melyik oldalamon úszik, és végig ennek megfelelően kacsáztam, mert ha mellém ér, akkor tudtam, hogy vége

mesélte az utolsó 3-400 méterét Rasovszky, aki az egész utolsó kört egy nagy holtpontnak nevezte.

A taktikát illetően elárulta, nem számított arra, hogy a világbajnoki címvédő Wellbrock már az elején ilyen komoly iramot diktál. Inkább azt várta, ami egy nappal korábban a női versenyben történt, amikor is a legjobbak hosszú ideig megbújtak a mezőnyben. Hozzátette, a második kör elején már érezte, hogy felér a német riválisára, a negyedik körben pedig azért állt élre tempót diktálni, hogy megnehezítse a felzárkózást, s így kifárassza az üldözőket. Megjegyezte, ez jó ötlet volt látva, hogy Paltrinierinek a végén már nem maradt ereje igazi hajrára.

Én a vívók szobáját vettem át az olimpiai faluban. Szilágyi Áron úgy adta át a kulcsokat, hogy ez a szoba legalább egy ezüstöt ér” – idézte fel egyik kedves történetét az ötkarikás játékokról Rasovszky.