Keresztes Bence szép gólt fejelt, ami végül egy pontot ért a Szentlőrincnek a Kazincbarcika elleni bajnokin
Címlap Sport Sajnos vége a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezárult a PMFC NB II-es labdarúgócsapatának csodás sorozata, ugyanis a pécsi piros-feketék elszenvedték első vereségüket: egy góllal maradtak alul Dorogon. A Szentlőrinc egy, a HR-Rent Kozármisleny három pontot szerzett ma délután, az NB III-as PTE-PEAC győzelemmel búcsúzott az évtől.

Szenzációs sorozatot produkált a PMFC ezidáig, hiszen már a 19. fordulónál tartunk, és egészen eddig nem találtak legyőzőre a piros-feketék. Akik ráadásul úgy léptek pályára ma délután Dorogon, hogy tudták, a DVTK szombati veresége miatt egy pontra csökkenthetik a hátrányukat az éllovassal szemben. Ha nyernek, természetesen.

De nem nyertek, sőt, a veretlenségüket is elveszítették. Így szokott ez lenni, éppen az utolsó helyezett, a sereghajtó fogott ki a remek formában lévő PMFC-n: az életben maradásért küzdő Dorog az első félidő vége felé vezetést szerzett, ezt a soványka, egygólos előnyt pedig egészen a mérkőzés lefújásáig megtartotta.

Nagyon bánkódni mindenesetre nem kell, nincs veszve semmi! A vereség ellenére a pécsi kedvencek továbbra is feljutó helyen állnak, másodikak – beékelődve a DVTK és az MTK közé. Ha ugyanez lenne a helyzet a 38. forduló után, nagyon boldogok lennénk!

A Szentlőrinc azzal a szándékkal fogadta a Kazincbarcikát, hogy ha törik, ha szakad, ezt a meccset megnyerje. Érthető volt ez a fajta hozzáállás, a lőrinciek ugyanis zsinórban ötször kaptak ki, s jó lett volna lezárni ezt a pokoli sorozatot. Nagyon úgy tűnt, hogy sikerül, az első félidőben végig fölényben futballoztak a hazaiak, kapufát is lőttek, majd a másodikban megszerezték a vezetést Keresztes révén – bő fél órát kellett volna csak kibírniuk, és zsebben van a győzelem. De nem tudták megoldani, az egyre veszélyesebb vendégek ugyanis egyenlítettek, és végül el is vittek egy pontot.

A HR-Rent Kozármislennyel kapcsolatban kevesen fogadtak volna győzelemre, ami egyébiránt nem meglepő, hiszen a kék-fehérek nem szerepelnek túl fényesen ebben a szezonban. A Siófok elleni hazai bajnokin azonban megmutatták, hogy van bennük spiritusz: egy 6-4-es szombathelyi vereséget követően képesek voltak lehozni ezt a meccset kapott gól nélkül, ráadásul úgy, hogy közben négyet lőttek a középmezőnyhöz tartozó vendégeknek! Nagyon szép, figyelemfelkeltő győzelmet arattak a kozármislenyiek, amellyel jelezték, hibázik az, aki leírja őket!

Az egyetlen baranyai NB III-as labdarúgócsapatnak, a PTE-PEAC-nak is eredményes vasárnapja volt. Az egyetemisták a Majosi SE-t fogadták az őszi szezon záró fordulójában, és összejött a szép búcsú, hiszen Bohata góljával 1-0-ra győztek, aminek köszönhetően felléptek a tizedik helyre.

Eredmények: Dorog–PMFC 1-0 (gólszerző: Szedlár 36. perc), Szentlőrinc–Kazincbarcika 1-1 (gólszerzők: Keresztes 56. perc, ill. Kállai 78. perc), HR-Rent Kozármisleny–Siófok 4-0 (gólszerzők: Gajág 41. perc, Vajda 46. és 81. perc, Kotroczó 64. perc), PTE-PEAC–Majosi SE 1-0 (gólszerző: Bohata 22. perc).

Az 2022-es esztendő utolsó fordulójában, december 11-én a PMFC a Békéscsaba vendége lesz, a Szentlőrinc a Gyirmótot, a HR-Rent Kozármisleny pedig a Soroksárt fogadja.

A tabella állása az NB II-ben: 1. DVTK 40 pont, 2. PMFC 36, 3. MTK 35, …16. Szentlőrinc 21, …18. HR-Rent Kozármisleny 18.