Címlap Sport Sokkal izgalm...

Sokkal izgalmasabb: parkolók helyett a legendás mecseki hegyi úton szlalomozhatnak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár lassan vége az évnek, egy jó autóverseny még belefért a naptárba. A megszokott helyszínek, a parkolók helyett vasárnap a legendás mecseki hegyi pályán szlalomozhatnak a résztvevők – az izgalmasnak ígérkező viadal sokakat megmozgat!

A parkolókban rendezett szlalomversenyek nagyon kedvelt rendezvények, sok autós próbálja ki szívesen, hogy mire képes a gumiabroncsokból készített lassítók között. Persze a pályák ilyenkor rendszerint rövidek, így nem is tart sokáig a száguldás.

December 12-én, vasárnap különleges versenyt rendez a Wild Dogs Slalom Kft. a legendás mecseki pályán: hegyi szlalomversenynek ad otthont a Szentkút–Remeterét szakasz. A Sopia-Net Szlalom verseny a KGép Kupáért alaposan megmozgatta az autósportkedvelők fantáziáját, tekintélyes mezőny áll majd rajthoz!

– Százharminc nevezőnk van már, ami nagyon szép létszám, remek visszajelzés ez számunkra – mondta a Pécs Aktuálnak a verseny egyik szervezője, Balatonyi Árpád. – Persze nem csodálkozunk rajta, mert egy ilyen hegyi szlalomverseny sokkal élvezetesebbnek, izgalmasabbnak ígérkezik, mint egy parkolós viadal. Itt jóval hosszabb lesz a pálya, mintegy három és fél kilométeren nyomhatják a gázt a résztvevők, akiknek meg kell küzdeniük a kanyarokkal, valamint azzal a kilenc lassítóval, amit kialakítottunk. Három futamot tervezünk, szóval melós, fárasztó, de élvezetes verseny lesz ez!

A szervezők bíznak benne, hogy a hegyi szlalomverseny akkora sikert arat, hogy jövőre országos bajnoki sorozattá nőheti ki magát. Ez még a jövő zenéje, most vasárnap egyelőre abban bíznak, hogy jelentős havazás nem zavarja meg a viadalt – pár centis hó nem jelentene akadályt, csak plusz izgalmat garantálna.

Az autóverseny miatt december 12-én, vasárnap reggel 7 órától délután mintegy 17.30-ig útlezárásra kell számítani a Szentkút–Remeterét útszakaszon. A helyi buszok Szentkútra zavartalanul mennek, az utolsó távolsági 7.30-kor megy át a pályán, ezt követően Magyarszék felé kerül, majd 17.20 után már ismét a megszokott útvonalon közlekedik.

Fotó: Kurdi József