Címlap Sport Székely Antal...

Székely Antal nyert és készül a masters Eb-re

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyenge széllel kezdődött, aztán szerencsére megemberelte magát az időjárás és ennek köszönhetően nagyon jót vitorláztak a Baranya Kupa résztvevői Orfűn.

A Lázár deák Emlékverseny után a Baranya Kupával folytatódott a vitorlásszezon a Pécsi-tavon. Az Orfűi Vitorlás Egyesület ezúttal is remek viadalt szervezett, a résztvevők nagyon élvezték a szombaton és vasárnap megtartott futamokat – amelyeken a szél sem hagyta őket cserben.

– Szombaton gyenge széllel kezdtünk, délelőtt csak egy futamot tartottunk meg, s vártuk, hogy délután megérkezik a beharangozott vihar – mesélte a Pécs Aktuálnak a Finn hajóosztály győztese, Székely Antal.

Sokáig ücsörögtünk a parton, már majdnem lemondtunk a további működésről és kiemeltük a hajókat, amikor tényleg megjött a szél: ennek köszönhetően aztán délután további három futamot tartottunk meg. Nagyon jó volt!

Szerencsére vasárnapra is megmaradt a jó kis északi-északnyugati szél, amiben csodásat vitorláztunk, kellemesen elfáradtunk – mesélte a győztes.

Erősödik az orfűi vitorlázás

Az 1988-as szöuli olimpiát is megjárt kiváló pécsi sportember hozzátette, örömmel látja, hogy fejlődik az orfűi vitorlázás, javul a felszerelés és a tudás is, mindenki hozzáteszi a magáét. Ahogy ő is, természetesen: Csonka Andrással két hétvégén is tartottak edzéseket kifejezetten a finnes társaiknak.

– Látszott, hogy javul a technikájuk, aminek nagyon örültem, s miután remek volt a fogadtatása ennek a két alkalomnak, úgy tervezzük, hogy augusztusban folytatjuk.

Számomra a hétvégén már folytatódik a versenyszezon, Tihanyban szállok vízre, majd a Fertő-tó következik. Aztán, ha minden rendben lesz és nem erősödik fel a járvány, akkor szeptember elején ott szeretnék lenni Lengyelországban a masters Európa-bajnokságon.

Tavaly a második helyen végeztem, ami nagyon jó eredmény volt, idén valami hasonlóban reménykedem. A hajómat kicseréltem, úgy érzem, jobb a mostani, így méltán bizakodom – fogalmazott Székely Tonó.

A Baranya Kupa eredményei

Finn hajóosztály:

1. Székely Antal,

2. Csonka András,

3. Farkas József.

Optimist hajóosztály:

1. Huba Zsombor,

2. Huba Zétény.

(Fotó: Kálmándy Ferenc)