Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A csúnyábbik arcát mutatta szombaton az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely simán, 81-67-re kikapott a Szekszárd otthonában a bajnoki elődöntő első mérkőzésén. A pécsi lányok másodedzőjének, Szentendrei Áronnak aznap volt a névnapja, vasárnap pedig a születésnapját ünnepli (gratulálunk!) – nem bánta volna, ha győzelmet kapott volna ajándékba!

Vasárnap ünnepli a 46. születésnapját a pécsi női kosarasok másodedzője, Szentendrei Áron. Tökéletes időzítés lett volna, ha szombaton győz az NKA Universitas PEAC a bajnoki elődöntő első mérkőzésén, de sajnos az Atomerőmű KSC Szekszárd ezen a napon verhetetlen volt: 81-67-re nyert. Pedig szebb ajándékot nem kaphatott volna!

– Nyilván nagyon örültem volna egy ilyen szülinapi ajándéknak! – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Szentendrei Áron. – Elárulom, ma van a szülinapom, tegnap pedig a névnapom volt, kár, hogy sehogysem jött össze! Egy győzelem sokat lendített volna a szekerünkön és persze a hangulatomon is.

Csirke Ferenc segítője szerint a Szekszárdon érződött, hogy az Euroliga-szereplés után kezdi összeszedni magát. Miután a Magyar Kupában sem érték el azt az eredményt, amire számítottak, kettőzött bizonyítási vággyal küzdenek a bajnokságban, ráadásul visszatértek a hiányzók, így teljes kerettel készülhetnek.

– A szerdai pécsi mérkőzésen mindenképpen vissza akarunk vágni! Szombaton sajnos a csúnyábbik arcunkat mutattuk, de biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk nyerni a Szekszárd ellen. Egyszer már sikerült, miért ne jöhetne össze még egyszer?!

S hogy mi kell hozzá? Egyrészt sok pécsi szurkoló, akik nagy segítséget adhatnak a lelátóról, másrészt szinte hibátlan játék.

– Keménynek kell lennünk, jobban kell koncentrálnunk, és be kell tartanunk a taktikai fegyelmet annak érdekében, hogy megtörjük a Szekszárd ellenállását! Ha már itt vagyunk a döntő kapujában, nem szeretnénk is megállni. A Szeged férfi kosarasainak példája is mutatja, hogy nem mindig a papírforma érvényesül: nem sokan gondolták volna, hogy döntőbe kerülnek a Magyar Kupában, s végül ezüstérmesek lesznek!

Az elődöntős párharc április 6-án, szerdán 19 órakor folytatódik a Lauber Dezső Sportcsarnokban!