Hatalmas csatában győzött az NKA Pécs a PVSK ellen, ennek megfelelően fantasztikus volt az ünneplés: az NKA Pécs a magyar bajnok! (Fotó: NKA Pécs)
Címlap Sport Szenzációs mé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus csatát hozott a bajnoki döntő ötödik összecsapása, a szívinfarktus kerülgette mind a házigazda NKA Pécs, mind a PVSK-Veolia szurkolóit a negyven perc során. A vendégek gyakorlatilag végig vezettek, csak a legfontosabb pillanatokban engedték ki a kezükből a fonalat: a hajrában! A szenzációs szurkolói által űzött-hajtott akadémisták pedig fordítottak, bajnokok lettek az NB I. B Piros csoportban – kezdődhetett az ünneplés!

Nos, pont ilyennek kell lennie egy bajnoki döntő utolsó, ötödik mérkőzésének! A végletekig kiélezettnek, és pokolian izgalmasnak.

Ez a ma esti csata az volt! Le a kalappal mindkét pécsi együttes előtt, mert olyan mérkőzést rittyentettek az NKA Arénába, amit nem nagyon lehet elfelejteni. A PVSK hamar bizonyította, hogy felállt a két napja hazai pályán kapott pofonból, Harler vezetésével magához ragadta a kezdeményezést, és gyakorlatilag végig vezetett. A hazaiak számára sokszor sötétnek tűnt a helyzet, hiszen folyamatosan futottak az eredmény után – de egy pillanatra sem adták fel. Akkor sem, amikor tíz pont feletti hátrányban voltak!

Ez a kitartás, ez a küzdeni tudás, szívósság pedig meghozta az eredményét! A 37. percben Djordjevics két büntetőjével utolérte az NKA Pécs a PVSK-t, s innen már nem volt megállás! A vendégek megrogytak, a tomboló csarnokban pedig átvették a vezetést Kovács Péterék, akik végül 78-72-es győzelmet arattak!

S hogy mi történt a meccs után? Egymás nyakába ugrottak az NKA Pécs játékosai, ünnepelt a lelátó, folyt a pezsgő a pályán – kapott belőle jócskán a vezetőedző, Ivica Mavrenski, valamint a két fiatal, tehetséges magyar segédedző, Sértő Ádám és Berkics Bence is. Ez az éjszaka hosszúnak ígérkezik az akadémisták számára, de ez jól is van így: bajnokok lettek, és ezzel feljutottak a legjobbak közé, az A csoportba!

Gratulálunk!

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez és a bajnoki címhez! Egyetlen pillanatra sem adták fel, megmutatták a karakterüket, valahogy visszajöttek, és megnyerték ezt a meccset! Továbbá gratulálok a szurkolóinknak, mert az egész sorozat alatt elképesztőek voltak, nagyon sokat köszönhetünk nekik. Nincsenek rá szavak, hogy milyen volt a hangulat. És akkor még itt vannak a stábom tagjai, az erőnléti szakemberek, fizioterapeuták, a gyúró, Nikola, Stefan, Igor, Csabi, akik rengeteget dolgoztak, és akik szinte csodát tettek, mert nagyon sok problémával küzdöttünk. Na meg a két segédedzőm, Sértő Ádám és Berkics Bence, akik kib.…tt jó munkát végeztek!!!

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok az akadémiának a győzelemhez! Nagyon jó mérkőzés volt, amelyen szinte végig vezettünk, aztán az utolsó három percben kikaptunk. Büszke vagyok a csapatomra, mert megmutattuk, hogy tudunk keményen és jól játszani idegenben. Köszönjük a szurkolóinknak a bíztatást, a segítséget, az akadémiának pedig sok sikert kívánunk a következő szezonra.

NKA Pécs–PVSK-Veolia 78-72 (17-19, 17-26, 17-10, 27-17)

Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, döntő, 5. mérkőzés. Pécs, NKA Aréna, 1250 néző. Vezette: Nagy Viktor, Makrai Márton, Lengyel Ádám. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 6/6, Meszlényi 5, Benke 2, Meleg G. 2, Djordjevics 25/3. Csere: Kovács P. 15/9, Lados 12/6, Scherer 11/9, Kazy. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. PVSK-Veolia: Harler 19/6, Takács 7, Molnár 2, Antóni 10/9, Tóth N. Csere: Horti 11, Bíró O. 5/3, Németh 9/3, Halász 9/3, Bíró L. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.