Címlap Sport Szenzációsan ...

Szenzációsan versenyzett Kenderesi Péter, ifjúsági világbajnok lett a pécsi dzsúdós!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az edzője, Kersics Dávid már a verseny megkezdése előtti napokban érezte, hogy ebből valami nagy dolog sülhet ki. A tanítvány, a PVSK-s Kenderesi Péter ugyanis amellett, hogy tökéletesen fel volt készítve, maximálisan koncentrált, tiszta fejjel lépett a szőnyegre, s végül az összes ellenfelét magabiztosan legyőzve lett ifjúsági világbajnok.

Az utóbbi órákban sűrűn csipog-csörög Kersics Dávid telefonja. Érkeznek mindenhonnan a gratulációk – nagyot durrant Kenderesi Péter világbajnoki győzelme, és ez így is van rendjén.

– A magyar szövetségtől is sokan gratuláltak, nagyon tetszett mindenkinek az a munka, amit a Péterrel elvégeztünk, és aminek világbajnoki aranyérem lett az eredménye – fogalmazott Kersics Dávid, aki Kenderesi edzője a PVSK-nál. – Amikor kiutaztunk, már érezhető volt, hogy minden rendben van: gyönyörűen hozta a súlyát, odafigyelt a táplálkozására, az edzések alatt minden taktikai utasítást betartott. A mérlegelésnél látszott, hogy érettebben viselkedik az ellenfeleinél. Hihetetlenül ott volt fejben, nem csoda, hogy bizakodó voltam a meccsek előtt!

A tanítvány pedig nem cáfolt rá mesterére: csodálatosan hozta a mérkőzéseit. Miután ő volt a második kiemelt, az első körben nem lépett szőnyegre, ám utána igen, s mint egy hurrikán, végigsöpört a mezőnyön: legyőzte mongol, brazil, ukrán, majd üzbég ellenfelét is (aki Ázsia-bajnok volt), ezzel pedig megszerezte a világbajnoki aranyérmet -90 kg-ban!

– A felkészülési során edzőtáborról edzőtáborra jártunk, rengeteg munkát tettünk bele ebbe a versenybe – mondta a Pécs Aktuálnak Kenderesi Péter. – Hatalmas segítséget jelentett, hogy mindkét edzőm, Kersics Dávid és Kersics Antal is ott lehetett a vébén, ezt nagyon köszönöm a magyar szövetségnek és klubomnak, a PVSK-nak is! Nem izgultam egy percig sem, amiben jelentős szerepe volt a bátyámnak, Tamásnak, aki sokat segített abban, hogyan kezeljem az ilyen helyzeteket – meg is tudtam mindent oldani magamban. Mindegyik meccsem nagyon kemény volt, de mindegyiken tökéletesen tudtam koncentrálni, és kihoztam magamból a maximumot, ami mindig elég volt a győzelemhez. Nagyon örülök ennek a sikernek!

Utóbbi annyira nem látszott Péteren a döntő után, mert elképesztően fegyelmezetten viselkedett, mindenféle ugrabugrálás nélkül visszament a helyére, és higgadtan megvárta, amíg kihirdetik a győzelmét.

„A sportághoz kötődő szellemiségnek megfelelően kezeltem a helyzetet.”

Erre nagyon büszke a sokat látott, tapasztalt Kersics Antal, a PVSK vezetőedzője is. Ő legalább annyira értékeli a Péter által a világbajnokságon mutatott viselkedést, mint magát az aranyérmet.

– Mindenki kiemelte a verseny után, hogy Péter olyan tiszteletet tanúsított a dzsúdó iránt, ami példaértékű! Nagyon büszke vagyok rá emiatt! S hogy minek köszönhető ez az aranyérem? A szorgalmának és az alázatának, kiemelkedő, amit ő produkál – fogalmazott Kersics Antal, hozzátéve, hogy tanítványuk indulhat a szeptemberi prágai junior Európa-bajnokságon is, vagyis az idősebbek között is megadják neki a lehetőséget. – Tapasztalatszerzésre kiváló lesz ez a verseny, Péter jövőre lesz első éves junior, s már most megismerheti az erőviszonyokat.

Nagy szeretettel gratulálunk ehhez a fantasztikus teljesítményhez!

Végig magabiztos és koncentrált volt Kenderesi Péter
Akció közben a döntő során
A világbajnoki aranyéremmel a nyakában – abszolút megérdemelte! (Fotók: eju.net)