Címlap Sport Szép szezon: ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó mérkőzés nem sikerült jól, de ha az egész szezont vesszük, méltán lehet büszke a teljesítményére az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, amely a hatodik helyen zárta a bajnokságot.

Az ötödik helyért zajló párharc elment a végsőkig, vagyis három meccsig tartott. A két csapaton, az NKA Universitas Pécsen és a Budapesti Honvédon már látszott, hogy kissé megviseltek a játékosok itt a szezon végén, de az is lerítt róluk, hogy mindenki nagyon akarja a győzelmet!

A harmadik meccs végül a Honvédnak sikerült jobban, kicsit úgy tűnt, hogy a budapesti egypontos, peches vereség némileg kedvét szegte a pécsi fiúknak. Mindenki bízott benne, hogy az NKA Arénában megszerzi az ötödik helyet Csirke Ferenc együttese, de erre most nem volt esély: nem kell szépíteni, a vendégek végig jobbak voltak, folyamatosan vezettek, és 84-63-as győzelmet arattak.

Mindez azt jelenti, hogy az NKA Universitas Pécs a hatodik helyen zárta a 2023/2024-es szezont, ami kiváló teljesítmény egy újonctól!

A mérkőzés végén a pécsiek elbúcsúztatták legtapasztaltabb játékosukat, Kovács Pétert, aki befejezi profi pályafutását. A sokszoros válogatott, kiváló mentalitással megáldott kosaras nagyon sokat tett hozzá az NKA Universitas Pécs meneteléséhez, egy igazi példakép a fiatalok számára, egyben egy rémálom az ellenfeleknek.

Csirke Ferenc: – Először is gratulálok a Honvédnak! Nem érzem azt, hogy nekünk most búslakodni kellene, hatodikak lettünk, ami fantasztikus eredmény. Nagyon büszke vagyok a srácokra, életem egyik legjobb döntése volt, hogy pár nap gondolkodás után elvállaltam ezt a csapatot. Tényleg maximálisan elégedett vagyok, büszke vagyok a srácokra, és büszke vagyok a szurkolóinkra is, nagyon sokat segítettek nekünk, kiváló hazai pályánk volt!

NKA Universitas Pécs–Budapesti Honvéd 63-84 (16-20, 18-26, 14-22, 15-16)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, rájátszás az 5-6. helyért, 3. mérkőzés. Pécs, NKA Aréna, 500 néző. Vezette: Montgomery-Tóth Cecília, Nagy Viktor, Jankovics Viktor Zsolt. NKA Universitas Pécs: Nikolic 11/3, Scherer 14/12, Kovács P. 2, Durmo 6/3, Manjgafic 2. Csere: Walker 8, Kerpel-Fronius 6, S. Henry 6, Bor 6, Angyal 2, Kazy, Lukácsi. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Budapesti Honvéd: Djokovic 19/9, Brown 13/6, Wesson 22/15, Hajdu 8/6, Filipovic 2. Csere: Bazsó 2, Kopácsi, J. Henry 17/6, Reizinger 1, Vámos. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic.