A szentlőrinciek öröme érthető, győztek a rivális Iváncsa otthonában!
Címlap Sport A PMFC sokat ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi futballszurkolók már jó ideje nem csak a PMFC meccseit nézik, hanem a többiek eredményeit is lesik: jó hír, hogy a Nyíregyháza egy utolsó pillanatban lőtt góllal megverte a BVSC-t! Az NB III-ban a Szentlőrinc képes volt a bravúrra, magabiztosan nyert az Iváncsa otthonában.

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata már szombaton lejátszotta a Soroksár elleni bajnokiját, s mivel 1-0-ra győzött, kikaparta magának a gesztenyét. Ma mindenki azt figyelte, mire mennek a riválisok. Nos, sokáig úgy nézett ki, hogy a BVSC-Zugló sajnos pontot szerez a már bajnok Nyíregyháza ellen, ám a nyírségiek az utolsó pillanatban, a 95. percben megnyerték a meccset (1-2)! Két fordulóval a bajnokság vége előtt a PMFC hátránya egyetlen pont a BVSC-vel szemben – van tehát remény!

A másik baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny a Csákvár vendége volt, s az erőviszonyok alapján legalábbis mislenyi pontszerzésben reménykedhettünk. Sajnos hiába: a házigazdák nagyon jó napot fogtak ki, a vendégek viszont nagyon rosszat, így Aczél Zoltán együttese 3-1-es vereséget szenvedett.

Aczél Zoltán: – Azt hiszem, most vagyunk a holtponton. Ezt nem is a vereség mondatja velem, hanem mert olyan egyéni hibákat vétettünk, amilyeneket korábban nem. Az akarásunkra nem lehet panasz, de kipukkadtunk a végére.

Csákvár–HR-Rent Kozármisleny 3-1 (1-0)

Labdarúgó-NB II., 32. forduló. Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Berényi Tamás (Bertalan Dávid, Sinkovicz Dániel). Csákvár: Zelizi – Szalai P., Gregor Z., Karacs, Murka – Ominger (Nahirnij, 90.), Dencinger (Papucsek, 90.), Szakály D. (Farkas A., 75.) – Tamás N., Simon A. (Nagy Z., 63.), Yablonskyi (Juhász L., 63.). Vezetőedző: Tóth Balázs. HR-Rent Kozármisleny: Lévai – Schuszter, Horváth D., Füredi, Turi – Kozics (Beke, 66.), Nagy E. (Hegedűs, 78.) – Molnár Á. (Nagy M., 66.), Major S. (Tóth Z., 55.), Kirchner – Horváth P. (Daru, 55.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólszerzők: Simon A. (45.), Nagy Z. (64.), Tamás N. (95.), ill. Hegedűs L. (80.).

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a Szentlőrinc az év meccsét játszotta, hiszen riválisa, az Iváncsa otthonában lépett pályára. A képlet egyszerű volt: aki megnyeri ezt a bajnokit, az hatalmas lépést tesz a bajnoki cím felé. Nos, ezt a lépést a szentlőrinciek tették meg, akik 3-1-re győztek, és ennek köszönhetően átvették a vezetést a tabellán. Két fordulóval a vége előtt: 1. Szentlőrinc 69 pont, 2. Iváncsa 68.

Sajnos a másik két baranyai csapat nem tudott pontot szerezni. A PTE-PEAC az MTK II. vendége volt, és úgy kapott ki 2-1-re, hogy a három gól a 18. és a 22. perc között született – előtte és utána semmi. A Mohácsi TE a Kaposvárt fogadt, és sokáig úgy tűnt, hogy 1-1 lesz a végeredmény, ám a vendégek az utolsó pillanatban megszerezték a győztes gólt.

Eredmények: Iváncsa–Szentlőrinc 1-3 (gólszerzők: Király 28., ill. Csörgő 52. és 77., Novák 61.), MTK II.–PTE-PEAC 2-1 (gólszerzők: Biben 18., Herczeg 22., ill. Kása 21.), Mohácsi TE–Kaposvár 1-2 (gólszerzők: Racskó 25., ill. Encz 15., Mayer 93.).