Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus estét varázsolt a magyar szurkolók számára a női vízilabda-válogatottunk, amely megszorongatta a címvédő amerikai csapatot, de legyőzni végül nem tudta.

Hogy milyen volt a hangulat a Hajósban? Olyan, amilyennek egy világbajnoki döntőben lennie kell Magyarországon: fantasztikus támogatást kaptak a lányok a mintegy hatezer szurkolótól!

Abszolút meg is érdemelték, mert már az nagy szó volt, hogy egyáltalán eljutottak idáig. Nagyon kemény feladatot jelentett a döntőbe kerülés, ahol aztán egy pokoli nehéz ellenfél várt Bíró Attila együttesére: a legutóbbi három (!) világbajnokság aranyérmese, az Egyesült Államok.

Persze senki sem legyőzhetetlen, és ez most is bebizonyosodott. Az amerikaiak már 8-4-re vezettek az utolsó negyedben, tuti befutónak tűntek, de a magyar lányok egy pillanatra sem adták fel, küzdöttek tovább, és visszajöttek mínusz egyre! Talpon volt a lelátó, mindenki érezte, hogy van sansz a csodára – s ha ekkor ellenfelünk nem kap ötméterest, meglett volna a döntetlen! Sajnos jött a büntető, amit a döntő során egymaga öt gólt szerző Musselman bevágott, ezzel pedig lezárta a meccset, csapata 9-7-re nyert és világbajnok lett.

A magyar lányok pedig világbajnoki ezüstérmesek! Hát, ez se csúnya!

Egyesült Államok–Magyarország 9-7 (2-1, 2-2, 3-1, 2-3)

Vizes világbajnokság, női vízilabda döntő. Hajós uszoda, 6000 néző. V: Margeta (szlovén), Ohme (német). Egyesült Államok: Ashleigh Johnson – Fattal, Raney, Musselman 5, Ava Johnson, Steffens 1, S. Haralabidis. Csere: R. Neushul 3, Prentice, Mammolito, Gilchrist, Weber. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian. Magyarország: Magyari A. – Szilágyi D. 1, Keszthelyi-Nagy 2, Máté Zs. 1, Parkes, Gurisatti 3, Vályi V. Csere: Rybanska, Faragó K., Garda, Leimeter, Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport