Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentős változáson megy keresztül az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely új szakmai stábbal és alaposan átalakított kerettel vág majd neki a 2022/2023-as szezonnak. Mindenki abban bízik, hogy ismét lépnek előre egyet a lányok, és a tavalyinál is több örömet szereznek szurkolóiknak.

Nem zárt rossz szezont a pécsi női kosárcsapat, hiszen a 2021/2022-es idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy között végzett, továbbá a nemzetközi porondon is derekasan helytállt, szép győzelmeket aratott. Az érezhető előrelépést pedig honorálta a közönség, egyre többen jártak a Lauberbe, végre ismét volt hangulata egy női meccsnek!

A nyári szünetben jelentős változásokon ment keresztül az együttes, amitől természetesen azt várja a vezetőség, hogy a következő szezonban még sikeresebb, versenyképesebb legyen. Csirke Ferenc vezetőedzőtől, aki jó munkát végzett, elbúcsúztak, a helyét az ambiciózus szerb tréner, Jovan Gorec vette át, akit két kiváló női másodedző segít majd: Iványi Dalma és Vilipics-Kmézics Daliborka. Légiósfronton teljes volt a „söprés”, mindenkitől megváltak, így négy új külföldi érkezett, nem is akármilyenek! Az NKA Universitas PEAC először a 28 éves amerikai erőcsatár, Cierra Burdick leigazolását jelentette be, aki nem mellesleg hazája 3×3-as válogatottjának tagja. Van egy új irányító is a 23 esztendős szerb válogatott Ivana Katanic személyében – ő az ausztráliai világbajnokságra készül. A pécsi szurkolóknak meg kell még tanulniuk egy amerikai és egy spanyol játékos nevét: a 26 éves bedobó, az amerikai Sierra Calhoun legutóbb Zaragozában játszott, míg a rutinos, 33 éves center, Beatriz Sanchez először szerepel majd külföldön.

– Az elmúlt hónapokban a légiósok kiválasztásán volt a hangsúly csapatunknál – mondta a Pécs Aktuálnak az újdonsült klubigazgató, Hartung Anita. – Mindenképpen olyan játékosokat kerestünk, akik átérzik a súlyát annak, hogy egy utánpótlás akadémia felnőtt csapatát kell, hogy képviseljék. Előre meghatározott stratégia mentén haladtunk, alaposan utánajártunk mind a négy kosarasnak. A célunk egyértelműen az volt, hogy megerősítsük a csapatot a hiányposztokon. Úgy gondolom, hogy a légiósok leigazolásával erőt, dinamikát és fizikumot tudunk majd növelni a következő szezonban! Vezetőedzőnk, Jovan Gorec és szakmai stábja elkötelezett a kemény munka iránt, minden játékosunk egyéni programmal készül a következő szezonra, amely során a nemzetközi és a hazai mérkőzések miatt dupla terhelés vár majd csapatunkra.

S hogy mire lehet képesek a pécsi lányok, akik között, ne felejtsük, ott van a két felnőtt magyar válogatott, Kiss Virág és Wentzel Nóra is?!

– Magasra tettük a lécet, de nem rugaszkodtunk el a földtől. Tiszteljük ellenfeleinket, akik mind erősebb kerettel vágnak majd neki az új szezonnak. Véleményem szerint nekünk csak saját magunkra kell koncentrálnunk, és ha jó kémia társul majd az erős kerethez és az új szakmai stábhoz, akkor harcban leszünk az érmes pozíciókért!