Versenyzőként rengeteg szép eredményt ért el, sok érmet, kupát nyert Bene Barnabás – a tapasztalatait most szívesen megosztja másokkal is
Címlap Sport Szeretsz futn...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szokatlan, innovatív szolgáltatással jelentkezett a közelmúltban az egyik legismertebb pécsi futó, Bene Barnabás: ingyenes tippekkel, tanácsokkal, edzéstervekkel látja el a sportág szerelmeseit, sőt, hamarosan indul a hangos edzésprogram is!

A versenyzést néhány éve, 2016 nyarán, 30 éves korában abbahagyta, előtte azonban évekig jobbnál jobb eredményeket ért el pécsi színekben. Négyszer nyert Európa-bajnokságot (háromszor mezeifutásban, egyszer pedig 5000 méteren), többszörös magyar bajnok, országos csúcstartó.

Az első tizenhárom évben egyetlen sérülés sem hátráltatott, aztán huszonhat felett sajnos sorra utolértek a különböző bajok, emiatt pedig nem jöttek úgy az eredmények, ahogy szerettem volna. Eldöntöttem, hogy ha nem jutok ki a riói olimpiára, akkor befejezem. Nagyon közel voltam hozzá ezerötszáz méteren, kevesebb, mint egy másodperc hiányzott, de végül nem sikerült. Ekkor úgy éreztem, belefáradtam a versenysportba, meguntam a sok vergődést, és abba is hagytam

– mesélte a Pécs Aktuálnak Bene Barnabás.

Ebben az időszakban a sport helyett a civil élet felé fordult, az ingatlanértékesítés terén szép sikereket ért el, hamar saját céget alapított, amely értékesítéssel, befektetéssel és felújítással foglalkozik. A futástól azonban nem akart teljesen eltávolodni, s a közelmúltban megvalósította azt az ötletét, amely egyébként már jóval korábban megfogalmazódott – még akkor, amikor utcai versenyeken indult, és ez jelentette a bevételi forrást számára.

Tizennyolc éven át ezzel kerestem a kenyerem, s úgy gondoltam, a hosszú évek alatt felhalmozott tapasztalatommal, tudásommal sokat tudnék segíteni azoknak, akik szintén a futás szerelmesei. Jelen pillanatban ott tartok, hogy aki igényli, ingyenesen letölthető edzésterveket kaphat tőlem írott vagy videós formában. Ezekben a tartalmakban sok mindent érintek: szó van a jellemző sérülésekről és azok elkerüléséről, a helyes táplálkozásról, az edzés előtt például mit, hogyan és mikor egyen a sportoló, szóval minden egyes részlet a helyére kerül, hogy sikeres és eredményes legyen az illető. A futás ugyanis, bármilyen egyszerűnek is tűnik, jóval bonyolultabb annál, mint hogy felveszem a cipőt és futok.

Ennél azonban nem állt meg a projekt, amely hamarosan új lehetőséggel bővül! Nemsokára ugyanis elérhető lesz a hangos edzésprogram is, ami biztosan nagy segítséget nyújt kezdőknek, haladóknak és félprofiknak egyaránt.

Ez pontosan úgy működik majd, mintha az edző végig ott lenne a futójával: egy fülesen keresztül adom a tanácsokat a húszperces tréning során. A sportolónak nincs más dolga, mint letölteni az edzéstervet, és betartani az utasításokat – fogalmazott Barna, hozzátéve, ez már nem lesz ingyenes, havi előfizetésen keresztül lehet majd elérni.

Aki tehát egy profi segítségét akarja igénybe venni, Bene Barnabás segítségével megteheti – innentől kezdve tényleg csak fel kell venni a cipőt, és irány a pálya!

Kiváló ellenfelekkel mérhette össze tudását a nemzetközi versenyeken