Címlap Közélet „Péterf...

„Péterffy Attila elveszítette az irányítást”, „sorban hagyják faképnél alvezérei”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ellenzék is megszólalt a Pécsi Vagyonhasznosító vezetőjének felmondása után.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, felmondott és távozik, sőt még a városból is elmegy Szabó Szilárd, a pécsi vagyonhasznosító vezérigazgatója. Távozását hétfő reggel jelentette be a cégben, majd hivatalos közlemény formájában is megerősítették a hírt.

Részleteket ebben a cikkünkben írtunk:


A témával, vagyis Szabó távozásával kapcsolatban a pécsi Fidesz-frakció is megszólalt, közleményt juttatott el szerkesztőségünknek „Péterffy Attila elveszítette az irányítást a káoszbrigádja felett: havonta hagyják faképnél Pécs baloldali polgármesterét az alvezérei” címmel.

„Néhány héten belül elmenekült a süllyedő baloldal hajójáról a momentumos Nemes Balázs innovációs és ifjúságügyi polgármesteri tanácsadó, majd a Tüke Busz vezérének is elege lett abból, hogy Péterffy hagyja csődbe gurulni a város közlekedési cégét” – indít a nagyobbik pécsi ellenzéki frakció.

„Most pedig az önkormányzat ingatlankezelő vállalatának vezetője veszi a kalapját. Nem is csoda, hiszen

egyre sűrűsödnek a baloldali városvezetés körül a korrupciógyanús ingatlanbizniszek. Ezekben a mutyikban pedig már az ügyészek is nyomoznak az önkormányzatnál. Vélhetően ezt a kockázatot még azért az évi majd’ 40 millió forintos fizetésért sem volt hajlandó tovább vállalni (Szabó Szilárd – a szerk.), amit 2020 óta zsebre tehetett, Péterffynek köszönhetően”

– vélekednek.

„Miközben tehát Péterffy felelőtlen pénzszórásával 25 évre nyakig eladósította és zátonyra kormányozta Pécset, már a saját emberei sem bíznak benne” – írja a Fidesz, amely szerint „nem marad hát számára más túlélési lehetőség, mint befeküdni a baloldal urának, a Gyurcsány házaspárnak az ágyába. Tudjuk, hogy ezért a pécsi polgármester mindenre képes, ha kell, még a közgyűlést is otthagyja egy DK-s lakógyűlésért. Azt is tudjuk, hogy amennyiben Gyurcsány diktál majd Pécsen, akkor annak garantáltan a pécsiek isszák meg a levét”.A pécsi Fidesz frakciója szerint

„Pécsett tehát a jövő évi választás tétje óriási: ha Péterffy marad, akkor Gyurcsány jön!”

„Meg kell állítanunk őket!” – vonják le a konklúziót a közlemény végén.