Címlap Sport Szívni fogják...

Szívni fogják egymás vérét: baranyai rangadó az NB II-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a két NB II-es baranyai labdarúgócsapat, a PMFC és a Szentlőrinc összecsapjon: a hetedik fordulóban, most vasárnap (19.00) rendezik meg a megyei derbit. Rengeteg szurkolóra, forró hangulatra, kemény csatára van kilátás.

Bevett mondat az edzőktől: ez a meccs is olyan, mint a többi. Mindannyian tudjuk, ez nem olyan. A PMFC és a Szentlőrinc összecsapása az előző szezonban is pikáns derbi volt, s miután a házigazda lőrinciek legyőzték a vendégeket, a pécsiek azóta várnak a visszavágás lehetőségére – ami ugyebár a koronavírus-járvány miatt tavasszal elmaradt.

Ami kétségtelenül örömteli, hogy bár mindkét együttes újonc a második vonalban, szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat. A PMFC a hat meccséből csak egyet veszített el, kilenc pontot szerzett, amivel jelenleg a tizenegyedik helyen áll, míg a Szentlőrinc hét ponttal a tizenharmadik. Az tény, hogy az anyagi lehetőségek és a játékoskeret erejét tekintve a pécsiek előrébb járnak leendő ellenfelüknél, ugyanakkor nem annyival acélosabb Vas László csapata, hogy mérget lehetne venni egy hazai sikerre. De jobb is ez így: legyen egy kemény, izgalmas, jó meccs, amit élveznek a szurkolók!

– Minden meccsre próbálunk a lehető legjobban felkészülni, teljesen mindegy, hogy a Szentlőrinc vagy a Vasas ellen játszunk – fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban Vas László, a PMFC vezetőedzője. – Jó csapat a vasárnapi ellenfelünk, ahogy látjuk, gyűjtögeti is a pontjait. Senkit nem vehetünk félvállról ebben az osztályban. Nagyon nagy küzdelemre számítok, egy jó mérkőzésre rengeteg néző előtt.

– Ez egy különleges mérkőzés lesz, egy igazi rangadó, egy futballünnep – mondta a Szentlőrinc vezetőedzője, Marián Sluka. – Nem sok játékosom lépett pályára ekkora közönség előtt, ilyen hangulatban. Látom rajtuk, hogy nagyon várják ezt a meccset. Remek ellenféllel találkozunk, a PMFC összeszokott, szervezett csapat, amely agresszív letámadó focit játszik, amihez megvannak a keretben a megfelelő futballisták. Tőlünk még nagyobb koncentrációra, akaratra és önbizalomra van szükség ahhoz, hogy ezen a találkozón is sikeresek legyünk. Igyekszünk minél tovább a helyes irányba, a jó úton haladni! A játékosaim számára ez egy óriási lehetőség arra, hogy megmutassák magukat, miként a Szentlőrinc is megmutathatja, hogy milyen egységes csapat.

A 7. forduló programja: Vasas–DVSC, PMFC–Szentlőrinc, Soroksár–Csákvár, Gyirmót–Szolnok, Dorog–Békéscsaba, DEAC–ETO FC Győr, Kaposvár–Szombathelyi Haladás, Ajka–Budaörs, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Siófok, Nyíregyháza–Kazincbarcika.

Az NB III. Közép-csoportjában a HR-Rent Kozármislenyre hazai mérkőzés vár, ami, bár furán hangzik, nem túl jó előjel. Jelena Richárd tanítványai két győzelmet arattak hat forduló alatt, mindkettőt idegenben. Itthon tehát még nem sikerült megszerezni a három pontot – most mindenki abban bízik, hogy vasárnap délután (16.00) megszakad a rossz sorozat, és az utolsó előtt helyen szerénykedő Szegedi VSE ellen nyernek a mislenyiek.

A megyei I. osztály programja: PTE-PEAC–Kétújfalu, Mohács–Pécsvárad, Lovászhetény–Komló, Bóly–Szentlőrinc II., Boda–PVSK, Sellye–Villány.

A megyei II. osztály programja: Hosszúhetény–Lánycsók, Nagykozár–Diana SE, PTE-PEAC II.–Palotabozsok, Véménd–Töttös, Somberek–Himesháza, Beremend–Mozsgó.