A tősgyökeres pécsi vezetőedző, Csirke Ferenc vezetésével kiválóan szerepel az NKA Universitas Pécs a bajnokságban és a kupában is
Címlap Sport Szurkolhatunk...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat, az NKA Universitas Pécs nemrég a bajnokságban vitt véghez nagy tettet azzal, hogy újoncként a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, bekerült a rájátszásba, és már biztos, hogy nem esik ki. A Csirke Ferenc által irányított fiúk a hétvégén másik sorozatban, a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupában villanthatnak nagyot: a legjobb négy között vannak, tehát egy karnyújtásnyira az éremtől!

Nem ma örülhettek a pécsi szurkolók férfi vonalon szép kupasikernek, legutóbb 2009-ben volt érmes a PVSK a Magyar Kupában, igaz, akkor az első helyen is végzett. Abban a csapatban ott volt többek között Kovács Péter, aki most már a négyes döntőbe jutott NKA Universitas Pécset erősíti, s aki az eredményei alapján pontosan tudja, mi kell a végső győzelemhez: a Szolnokkal kétszer ült a trónra ebben a sorozatban! Azért tényleg nem piskóta, a negyedik kupaaranyára hajt!

– Ennek a sorozatnak az a jellemzője, hogy elég sok meglepetés fordul elő – mondta a pécsiek legtapasztaltabb játékosa a Pécs Aktuálnak. – Egész egyszerűen az aznapi forma dönt. Amelyik csapat koncentráltabb, jobban hajtja végre a taktikát, nem mellesleg jobb a dobóformája, az nyeri a meccset. Nálunk mindenki nagyon motivált, hiszen nem sokan szerepeltek még kupadöntőben, úgyhogy a küzdeni akarással biztosan nem lesz probléma. Az elődöntőben ki-ki meccs vár ránk a Szolnok ellen!

A pécsi fiúk leendő ellenfele, a Szolnok ugyan az előkelő harmadik helyen zárta az alapszakaszt, azért nem egy verhetetlen csapat. Pontosan tudják ezt Kerpel-Fronius Gáspárék is, akik a bajnokságban idegenben ugyan kikaptak, otthon azonban egy élvezetes, nagy meccsen legyőzték az Olajt. Az a kérdés, hogy szombaton este semleges pályán, a budapesti BOK Sportcsarnokban ki lesz a jobb.

– Semleges pályán aztán tényleg bármi megtörténhet, az nyeri a meccset, akinek jobban kijön a lépés – fogalmazott a pécsi irányító, aki most szerepel majd először a négyes döntőben, eddig kétszer is a negyeddöntő jelentette csapatának a végállomást. – A bajnokságban már legyőztük a Szolnokot, ennek köszönhetően kellő önbizalommal vagyunk felvértezve, és most szeretnénk a kupában is két vállra fektetni az Olajbányászt.

Amióta a tősgyökeres pécsi vezetőedző, Csirke Ferenc átvette a csapatot, az NKA Universitas Pécs szinte szárnyal: a legutóbbi öt bajnokijából például négyet megnyert! Nem kérdés, képes lehet arra, hogy sikerrel vegye az első akadályt a négyes döntőben, ezzel pedig biztossá tegye, hogy éremmel zár, de az is biztos, hogy nagyon nehéz feladat vár a srácokra.

– Először is nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk a Magyar Kupa négyes döntőjén! – mondta Csirke Ferenc. – A múlt hétvégén hatalmas dolgot vittek véghez a srácok azzal, hogy legyőzték a Körmendet, és végül a hatodik helyen zárták az alapszakaszt a bajnokságban: ez egy fantasztikus siker a klub számára. Szeretnénk erre a hétvégére is hasonlóan emlékezni, egy érmet mindenképp szeretnénk nyerni, ami végeredményben annyit jelentene, hogy legalább két mérkőzésen győztünk ebben a sorozatban is.

A szombati elődöntők: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–SZTE-Szedeák (17.00), NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász (20.00).