Címlap Sport Támogatást ka...

Támogatást kapnak a kiemelt sportegyesületek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igyekszenek kompenzálni a koronavírus-járvány hatásait, kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön.

A vidéki sportszervezet közül több is tokiói olimpián éremesélyes, kvótás vagy kvótára jó eséllyel pályázó sportolót foglalkoztat. Ezen túlmenően a támogatásra jelölt sportszervezeti kör több ezer szabadidős sportolót, versenyengedéllyel rendelkező sportolót, köztük nagyszámú utánpótlás korú sportolót is érint.

Az egyesületek a 2020. március 11. és 2021. június 30. közötti kiadásaikra használhatják fel a rendkívüli támogatást. Ezt fordíthatják például eszközbeszerzésre, munkabérre, sportegészségügyi kiadásokra, versenyeztetésre, edzőtáborokra, valamint létesítménybérlésre, vagyis mindenre, ami a szakmai munkát segíti.

A támogatásból a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 210 millió, a Pécsi Sport Nonprofit Kft. ötmillió, míg a Pécsi Vasutas Sportkör 150 millió forintot kap. A Mohácsi TE 1888 számára 15 millió forintos támogatást ítéltek meg.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége február végéig folyósítja a támogatásokat.

Kiemelt képünk forrása: sosz.hu.