Címlap Sport Túl nagy fala...

Túl nagy falat volt a Sopron. Kedden jön a Kayseri elleni csata!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Európa egyik legjobb csapatát fogadta az NKA Universitas PEAC, s a Sopronról hamar kiderült, hogy egyelőre túl nagy falat – csak a mérkőzés első harmada volt szoros és izgalmas. Jöhet kedden (18.00) a török Kayseri elleni Európa Kupa-derbi!

Nagyon jó lenne, ha mihamarabb olyan szintre kerülne a pécsi női kosárlabdacsapat, hogy reális esélye legyen a régi rivális Sopron ellen, akkor ugyanis biztos megint tömegeket mozgatna meg egy ilyen rangadó. Ettől sajnos még elég messze vagyunk, a két együttes ugyanis nincs egy súlycsoportban: Kiss Virágék ugyan apait-anyait beleadtak, mindez csak arra volt elég, hogy bő másfél negyeden át pariban legyenek az euroligás nagyágyúval – a folytatásban nagyon elhúztak a vendégek, és végül 83-58-ra győztek.

– Gratulálok a Sopronnak! Kicsit furcsa volt, hogy ennyire kevesen voltak kíváncsiak Európa egyik legjobb csapatára. A mérkőzés első szakaszában ott voltunk pár ponton belül, aztán két eladott labda és visszatett támadópattanó után azon vettük észre magunkat, hogy tizenötre duzzadt a hátrányunk, ahonnan más csapatok ellen is nehéz visszajönni, nemhogy a Sopron ellen! – értékelt Csirke Ferenc, a pécsiek vezetőedzője.

– Az első félidőben jól játszottunk, tizenhét percig felvettük a versenyt a Sopronnal, és azt éreztem mindenkin, hogy elhittük, lehet esélyünk. Utána viszont jöttek az eladott labdák, és kijött a különbség a két csapat között – fogalmazott a pécsiek centere, Kiss Virág.

NKA Universitas PEAC–Sopron Basket 58-83 (17-21, 13-24, 13-21, 15-17)

NKA Universitas PEAC: Dudásová, Wentzel 9/3, Marshall 11/3, Nelson 11, Kiss V. 21/3. Csere: Szücs R. 6/3, Brajkovic, Selcova, Laczkó. Edzők: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron. Sopron Basket: Fegyverneky 12/3, Peddy 7/3, Williams 16/6, Varga A. 6, Határ 20. Csere: Brooks 14, Varga S. 2, Gaye 4, January 2, Molnárová. Edzők: Gáspár Dávid, Laczka Miklós.

Miközben a pécsi lányok a Sopronnal harcoltak, egy-két kilométerrel délebbre az NKA Pécs felnőtt férfi csapata az Óbudai Kaszások együttesét fogadta az NB I. B Piros csoportban. A fiatal pécsi fiúk ezúttal nagyon jó napot fogtak ki, a nagyszünetben már 26 ponttal (54-28) vezettek, és végül 97-65-ös győzelmet arattak!