Szrecsko Szekulovics több magyar csapatot is irányított az élvonalban, legutóbb pedig Szabadkán dolgozott
Címlap Sport Úgy tudjuk, m...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, a Pécs Aktuál úgy tudja, már megvan a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának új vezetőedzője: a szerb szakember, Szrecsko Szekulovics tér vissza az NB I. B Piros csoportjában jelenleg második helyen álló együtteshez.

Amint azt lapunk is megírta, a PVSK-Veolia a városi rivális NKA Pécstől elszenvedett súlyos, 25 pontos vereséget követően megköszönte az eddigi vezetőedző, Juhász Olivér munkáját. A változtatás oka világos, a csapat nem úgy szerepelt az eltelt 13 fordulóban, ami egy bajnoki címre és feljutásra törekvő gárdától elvárható, hiszen immár három fiaskónál tart és ezzel csak a második helyen áll, nem mellesleg néhány játékos és a vezetőedző között korántsem volt meg az elvárható összhang.

Sajnos világossá vált, hogy a csapat egy része és köztem megbomlott a kémia. Több játékos nem fogadott el engem, és csak nagyon kis mértékben valósították meg azt, amit kértem tőlük” – nyilatkozta kedden a PVSK honlapján Juhász Olivér.

A pécsi klubnál azóta lázasan keresik Juhász utódját, s bár hivatalos bejelentést még nem tettek, a Pécs Aktuál úgy tudja, már meg is van a következő vezetőedző. A zuhanyhíradóban megjelent a Nyíregyházától nemrég távozó Pethő Ákos neve, ám információink szerint nem ő lesz a befutó, hanem a tapasztalt szerb szakember, Szrecsko Szekulovics.

Szekulovics szerződtetése nem kis meglepetés lenne, hiszen annak idején, 2011 novemberében a szezon kellős közepén kurtán-furcsán vette a kalapját a PVSK-tól.

„…Teljességgel érthetetlen ez, ami történt. (…) Tény, hogy másfél havi bérrel tartoztunk még neki, így valóban bármikor elhagyhatta a csapatot, nincs jogunk pereskedni” – nyilatkozta akkor Bán Gábor ügyvezető.

A szerb tréner legutóbb hazájában dolgozott, a szabadkai Szpartakot irányította, ám a közös munka véget ért. A 60 éves, Vrbasban született szakember nagyon tapasztalt, jó edző, aki megköveteli a fegyelmet és a kőkemény munkát az edzéseken és a meccseken is. A sikerek sem kerülték el, a Falco Szombathellyel például 2008-ban bajnoki címet szerzett.

A PVSK-Veolia számára szombaton már folytatódik is a bajnokság, a TF-BP vendégei lesznek Tóth Norberték.