Címlap Sport Újabb pécsi é...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem lassít a pécsi kiválóság a Madeirán zajló paraúszó világbajnokságon: a 200 vegyes és a 100 pillangó aranyérme után ma egy ezüstöt szerzett Konkoly Zsófia 400 gyorson!

A PSN Zrt./Sportiskola versenyzője óriásit csatázott az éremért 400 gyorson, most is hatalmas energiát mozgósított – ami végül a második helyhez volt elég.

– Szépen csillog ez az ezüst! Óriási csata volt, nagyon szép úszás. Azért ez már a harmadik erős versenyszáma volt Zsófinak, ilyenkor már mentálisan is kezd fáradni. Mindent kihozott ebből az úszásból, amit lehet, és mindig azt mondjuk, hogy az mire elég, már nem rajtunk múlik. Maximálisan elégedett vagyok a versenyzőmmel, csodálatos ez a világbajnoki második helyezés – értékelt a Pécs Aktuálnak Konkoly Zsófi edzője, Jancsik Árpád.

Zsófi holnap 100 háton, szombaton pedig 50 gyorson versenyez.

A Pécsi VM Úszószakosztály mindössze 13 éves csillaga, Hotz Csenge ma úszott utoljára a világbajnokságon. Egyéni csúcsát több, mint egy másodperccel megjavította 100 pillangón, amivel végül a hatodik helyen végzett. Karsai Péter tanítványa remek vébét produkált, elvégre élete első nagy nemzetközi versenyén háromszor is döntőt úszott!