Címlap Sport Újabb pécsi g...

Újabb pécsi győzelem az Európa Kupában! Meglesz az a továbbjutás!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harmadik győzelmét is megszerezte a pécsi női kosárlabdacsapat a nemzetközi porondon, miután hazai pályán hat ponttal nyert a török Kayseri ellen. Nem volt izgalommentes a csata, na de ez így az igazi!

A fogadóirodák az égvilágon semmi esélyt sem adtak a törököknek a meccs előtt. Az NKA Universitas PEAC győzelmére 1,05 körüli szorzót adtak, ami annyit tesz, hogy 10 ezres tét esetén 500 forintot lehetett volna kaszálni. Ez így max szotyipénz!

Ráadásul azért ennyire nem is lehetett leírni a Kayserit. Oké, hogy a csoport utolsó helyén állnak, de egyszer már győztek – pont a pécsi csapatot verték hazai pályán. Szóval nem ártott vigyázni, ezen a szinten semmit sem adnak ingyen!

Ezt a győzelmet sem adták! Az első negyedet, nem kis meglepetésre, behúzták a vendégek, akik kihasználták, hogy a pécsi lányok nem védekeztek a legszigorúbban. A második felvonásra ez változott, aminek meg is lett az eredménye: 32-37-nél többször is támadhattak a törökök, de nem tudtak betalálni, míg Kiss Virágék sorra dobták a kosarakat, és a nagyszünetre fordítottak (39-37).

A folytatásban sem lehetett hátradőlve nézni a mérkőzést, de nem baj, legalább lehetett szurkolni a lányoknak! A harmadik negyed elején jött egy dupla Wentzel Nóritól, egy Marshall-tripla, egy újabb Wentzel-kettes, majd beszállt Nelson is egy duplával, és úgy tűnt, sínen van minden: két perc sem telt el, és kilenc dobott pontnál járt a PEAC. Sajnos a törökök is megtették ugyanezt, és amikor 48-49-nél már náluk volt az előny, nem szívesen mértük volna meg Csirke Ferenc pulzusát…

Innentől kezdve azért már jobban kímélték edzőjüket a pécsi játékosok. Hamar fordítottak, s a hátralévő másfél negyedben már nem tudta őket utolérni a Kayseri. Az utolsó negyed közepén már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel győz az NKA Universitas PEAC: végül hattal nyert. De nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy megszerezte harmadik győzelmét a csoportban, és ezzel minden bizonnyal továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Holnap, a többi eredmény ismeretében már okosabbak leszünk.

– Úgy érzem, nagy dolog, hogy mindhárom hazai mérkőzésünket megnyertük az Európa Kupában. Ritkán alkalmazzuk ezt a taktikát, hogy folyamatos nyomás alatt tartjuk az ellenfél labdás játékosát, de most ki szerettük volna fárasztani a három topspílerüket, ami sikerült is – értékelt Csirke Ferenc vezetőedző.

NKA Universitas PEAC–Kayseri 80-74 (20-23, 19-14, 21-18, 20-19)

Női kosárlabda Európa Kupa, D csoport, 5. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. NKA Universitas PEAC: Dudásová 2, Wentzel 16/3, Marshall 20/6, Nelson 16, Kiss V. 21/6. Csere: Szücs R., Brajkovic 5, Selcova. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Kayseri: Slocum 16/6, Boybeyi 6/6, Williams 14, Tonguc 8/6, Sventoraite 14. Csere: Tuzun 10, Kalbisagde, Topaloglu 6, Derman. Vezetőedző: Ayhan Avci.

Kicsi a legény, de nagy a zászló

Fotók: Rébay Viktor