Nagyon jó szezonja volt az NKA Pécs junior fiú csapatának, amely végül bajnoki címet ünnepelhetett (Fotó: NKA)
Címlap Sport Újabb pécsi s...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy illik, a szezon legjobb teljesítményével rukkolt elő a Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior fiúcsapata a Pécsett, az NKA Arénában megrendezett országos döntőn, aminek bajnoki cím, aranyérem lett az eredménye.

A nyolcas döntő remek hangulatban zajlott péntektől vasárnapig az NKA Arénában, minden csapatnak voltak szurkolói a lelátón, természetesen a legnagyobb táborral a pécsi akadémisták rendelkeztek. Akiknek nagyon kemény dolguk volt a három nap során, mert kemény ellenfelekkel találkoztak, ám sikerrel vették az akadályokat – látszott, hogy az elvégzett rengeteg minőségi munka nem hazudik.
A döntőben azzal a Sopronnal találkoztak, amely a rájátszást az élen zárta, vagyis megelőzte a pécsi fiúkat is. Az aranycsatán azonban abszolút a házigazdák akarata érvényesült, akik nagyon magas színvonalú játékkal rukkoltak elő, az első negyed után folyamatosan vezettek, és végül meglepően nagy különbséggel, 86-70-re győztek.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a junior lányok után a junior fiúknál is pécsi a bajnokcsapat – gratulálunk hozzá!

Bojan Salatic: – Hatalmas köszönet és gratuláció a játékosaimnak! Ez a bajnoki cím abszolút megérdemelt volt. Megmutatták, hogy milyen karakterük van, nem mellesleg a pályán nyújtott teljesítménnyel is elégedett vagyok. Köszönöm minden akadémiai munkatársnak is! Edzőként nagyon büszke vagyok arra, hogy a döntőben játszottunk a legjobban az egész bajnokság során. Sok sikert kívánok az ellenfeleinknek a jövőben!

Soproni SI KA SKC/A–NKA Pécs/A 70-86 (25-23, 14-22, 12-17, 19-24)

Junior fiú országos döntő, 1. helyért. Vezette: Jankovics Viktor, dr. Popgyákunik Balázs, dr. Nagy Zsombor. Soproni SI KA SKC/A: Keller 3/3, Palotai 5, Flasár 22, Tallós 8/6, Gadácsi 19. Csere: Kovács Á. 9/3, Nyerges 2, Monostori 2, Béres. Vezetőedző: Carlos Vallejo. NKA Pécs/A: Lukácsi 23/18, Emelieze 7/3, Mezőfi 18/6, Szita 25/6, Angyal 4. Csere: Pap 2, Vajda 5, Fonyó 2. Vezetőedző: Bojan Salatic.

A végeredmény: 1. NKA Pécs/A, 2. Soproni SI KA SKC/A, 3. Budapesti Honvéd SE/A, 4. Kecskeméti KA.

A torna All Star csapata: Fekete-Gál Csongor (DEAC), Rosta Péter (Vasas Akadémia), Flasár Zalán (Sopron), Márkus Balázs (Budapesti Honvéd), Lukácsi Gábor (NKA Pécs).

Az MVP: Flasár Zalán (Sopron).

Íme egy kis videóban a győzelem pillanatai!