Móric

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Vargánya, Szeszvölgy, foci – és a száguldás a raliversenyeken

Negyvennégy éve nyomja már a pedált a baranyai ralisport doyenje, s egyelőre nincs megállás: most épp az Eger-raliról hozott el egy kategóriaelsőséget. Keszler Mátyás mesélt a Pécs Aktuálnak többek között arról, hogy nem csak a száguldást és a motorzajt imádja, odavan az erdő csendjéért, szívesen sétál a Mecsekben, és bizony a vargányák veszélyben vannak, ha megjelenik a környékükön.

Amilyen lendülettel hajtja végig az Audit a pályákon, olyan lendülettel, vehemenciával mesél utána a történésekről. Melós volt az Eger-rali, az autójuk sem volt teljesen rendben, mégis elsőként értek célba kategóriájukban (4WD).

– A múltkori haláleset miatt azért elég gyászos volt a hangulat. Tóth Zsolti nagyon jó srác volt, mindenkit megfogott az, ami vele történt. De nincs mese, az élet megy tovább – fogalmazott az immár 69 éves pilóta, Keszler Matyi bácsi, aki Kugel Attila navigálása mellett ért elsőként a célba.

A verseny után ismét jönnek a csendesebb napok – gyönyörű környezetben. Az örökifjú pilóta Pécsvárad szélén él, az úgynevezett Szászvölgyben. Nem is ő lenne, ha nem jegyezné meg: többen Szeszvölgynek hívják, mert van itt egy-két olyan ember, aki nem veti meg az itókázást.

– Itt is nőttem fel anno az erdő szélén. Van három blökim, mókusom, hat csibém, öt macskám. Szeretek itt élni. Ide a vírus se jut el, mondjuk védekezünk is ellene, most hoztam Egerből néhány liter bikavért.

Persze nem csak otthon ücsörög, rendszeresen járja a vidéket. Imád gombászni, érdemes vele jóban lenni, ha az ember szereti a gombás ételeket…

– Sajnos a vargánya idén egyelőre kimaradt a szórásból. Van a Mátrában, a Bükkben, de itt valahogy nincs. Sebaj, talán egy kicsit később. Nagyon szeretem járni az erdőt, helyrebillent, megnyugtat. Gyönyörű ez a környék, itt van tőlünk néhány kilométerre Kisújbánya, sokszor elmegyünk arra és betérünk a Klumpás Vendégházba, megiszom egy-két fröccsöt. Járjuk az erdőt, megvan a varázsa!

Még valamitől nem tud elszakadni, ez pedig a foci. Bár csípőprotézise van, azért a pécsváradi öregfiúk meccsén még most is beáll a kapuba, ha kell.

– Imádom a focit! Emlékszem, amikor még Wartburggal mentem, meg sem vártam a verseny végét, az eredményhirdetést, már vissza is vágódtam a gépbe és irány a pálya! A pécsváradi pályát 1980-ban avatták, a Fradi jött hozzánk meccset játszani. Megmondták, aki gólt lő a Ferencvárosnak, az kap egy új Adidas cipőt. A Nyilasival, Ebedlivel felálló zöld-fehérek nagyon elkalapáltak minket, 18-2 lett a vége, de az egyik pécsváradi gólt én szereztem, úgyhogy kaptam egy klassz csukát!

A gólokat manapság már nem nagyon lövöldözi, de a ralipályákon továbbra is megállíthatatlan. Októberben a Vértes-ralival folytatódik a sorozat Székesfehérvár környékén – természetesen ott lesz a gyorsaságikon Keszler Matyás is.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Egy gombnyomásra érkezik a segítség Pécsett, de mégis lekapcsolhatják a várost!

Következő sztori

Analóg srác egy digitalizált korban – Ismerjétek meg Tóth Marcellt!

Legutóbbiak innen: Sport

bool(false)