Vas László: „Boldog és büszke vagyok!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött az őszi szezon a labdarúgó NB II-ben, a PMFC döntetlennel, a Szentlőrinc győzelemmel zárt. A pécsiek csodás fél évet produkáltak, feljutó helyen telelnek, a lőrinciek pedig bentmaradást érő pozícióban vannak.

Egészen elképesztő szerepléssel örvendeztette meg szurkolóit a PMFC az őszi szezon során! Ahhoz képest, hogy a piros-feketék újoncok, 21 meccsükből 11-et megnyertek, csak 3-at veszítettek el, a megszerezhető 63 pontból 40-et gyűjtöttek be, ami 63 százalékos teljesítmény. Vas László együttese a második helyen telel (1. DVSC 48 pont, 2. PMFC 40, 3. Budaörs 39, 4. Vasas 39), ami feljutó pozíciót jelent, vagyis ha ezt meg tudná őrizni a bajnokság végéig, akkor kivívná az élvonalbeli indulás jogát. Látva az eddigieket, nem lehetetlen küldetés ez!

– Boldog és büszke vagyok, hogy ilyen csapatom van! Nagyon jó irányba haladunk, de még sok tennivalónk van – mondta a Pécs Aktuálnak a PMFC vezetőedzője, Vas László, akitől megkérdeztük, van-e bármiféle hiányérzete egy ilyen szezon után. Válaszában nem hazudtolta meg (maximalista) önmagát: – Minden elveszített pont után van bennem hiányérzet!

A szentlőrinciek öröme érthető, legyőzték idegenben a Gyirmótot

A Szentlőrinc teljesen más célokkal vágott neki a szezonnak, mint a PMFC, a bentmaradást szeretné kiharcolni a második vonalban most bemutatkozott csapat. Az őszi szezon során voltak szép és kevésbé szép pillanatok, a vége azonban abszolút jól sikerült: az utolsó öt meccsükből 10 pontot gyűjtöttek a lőrinciek. A 21 bajnokiból 7-et nyertek meg, 11-et veszítettek el, 24 pontot szereztek, ami 38 százalékos mérleg. A Szentlőrinc a 16. helyen telel, ami a bajnokság végén bentmaradást érne.

– Nagyon fiatal a csapatunk, tele olyan játékosokkal, akik újoncok ebben az osztályban. Kellett idő, hogy felvegyék a ritmust, felnőjenek ehhez a ligához. Mostanra megértették, hogy a tökéletes koncentráció és a jó csapatteljesítmény a siker alapja az NB II-ben. A pontjaink számával nem vagyok teljesen elégedett, úgy érzem, néggyel biztosan többet szerezhettünk volna – fogalmazott Marián Sluka, a Szentlőrinc vezetőedzője.

A bajnoki szezon január 31-én folytatódik a 22. fordulóval, a PMFC az ETO FC Győr vendége lesz, a Szentlőrinc pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadja.

A 21. forduló baranyai vonatkozású eredményei: PMFC–Nyíregyháza 0-0, Gyirmót FC Győr–Szentlőrinc 1-2.

Hirdetés
Előző sztori

A Publicus szerint 4 ponttal vezet az ellenzék a Fidesz előtt!

Következő sztori

Felszámolják az illegális szemétlerakókat

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1