A pécsi szurkolókon semmi sem múlott, ebben a ramaty helyzetben is ott voltak a csapatuk mellett, de ez kevés volt a bentmaradáshoz (Fotó: PMFC/Kurdi József)
Címlap Sport Vége a dalnak...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ember ilyen pillanatokban ne gúnyolódjon, de azért az a bravúr kategóriába tartozik, hogy Pécs legpatinásabb futballklubja, a PMFC még az NB II-ből is kibucskázik! Márpedig sikerült: miután a pécsi fiúk az utolsó fordulóban nem tudtak győzni hazai pályán, esélyük sem volt a bentmaradásra. Eközben a Szentlőrinc bajnok lett, és a másodosztályba tart.

A szezon utolsó bajnokija ingyenes volt, a szurkolókat is érdekelte a mérkőzés, a hangulat is rendben volt, az időjárás sem volt cudar – summa summarum minden adott volt egy jó focimeccshez, no meg ahhoz, hogy a végén együtt ünnepeljen a publikum a pályán lévőkkel. Mert azért, valljuk meg, sokan még bíztunk benne egy picit, hogy a PMFC képes lesz a győzelemre, a Honvéd pedig megveri a BVSC-t, és minden rendben.

A szurkolókon semmi sem múlt, mindent megtettek a kedvencek győzelméért – de elsősorban sosem rajtuk múlik. Ezen a mérkőzésen a pályán lévők is igyekeztek, Szekszárdi révén a 33. percben a PMFC vezetést is szerzett, ám a 78. percben a vendégek Borvető góljával egyenlítettek, így a győzelem nem jött össze. Amikor egyébként a pécsiek 1-0-ra vezettek, csak egy Honvéd-gól kellett volna ahhoz, hogy bentmaradjanak, de ez a forgatókönyv végül nem valósult meg.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a 15., kiesést jelentő pozícióban zárt a 2023/2024-es szezont. Ilyesmire nem számítottunk. Jöhet a harmadosztály.

A másik NB II-es baranyai klub, a HR-Rent Kozármisleny számára már tegnap befejeződött az NB II-es szezon. Aczél Zoltán együttese a bajnok Nyíregyháza ellen zárta az évet, s bár igyekezett szépen búcsúzni saját közönségétől, ez nem sikerült: a vendégek Beke és Kovácsréti góljaival 2-0-ra győztek. Mindez azonban nem rontotta el a mislenyiek kedvét, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy csodálatos idényt futottak, erőn felül teljesítettek, vastaps jár nekik!

Az NB III. Dél-nyugati csoportjában is nagyon fontos dolgok dőltek el az utolsó fordulóban. A Szentlőrincnek például győznie kellett Mohácson ahhoz, hogy biztosan elérje célját, megszerezze a bajnoki címet: a lőrinciek meg is szerezték a három pontot egy Csörgő Raul gólnak köszönhetően, így az Iváncsát egy ponttal megelőzve aranyérmesek lettek! Jöhet az osztályozó az NB II-ért! Ez a vereség a Mohács számára viszont rosszat jelent, ugyanis a Duna-partiak kiestek a harmadik vonalból.

A PTE-PEAC-nál viszont nem borús a hangulat: a pécsi egyetemisták győztek Dunaújvárosban, és végül a 13. helyen végeztek. Ez pedig valószínűleg bentmaradást ér nekik.

Eredmények: PMFC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (gólszerzők: Szekszárdi 33. perc, ill. Borvető 78. perc), HR-Rent Kozármisleny–Nyíregyháza 0-2 (gólszerzők: Beke 42. perc, Kovácsréti 70. perc), Mohácsi TE 1888–Szentlőrinc 0-1 (gólszerző: Csörgő 41. perc), Dunaújváros–PTE-PEAC 0-3 (gólszerzők: Gelencsér G. 36. és 65. perc, Bozóki 45. perc).

Bár nem sokan hittek már benne, de a PTE-PEAC (valószínűleg) megcsinálta: győzött az utolsó körben, ami bentmaradást érhet
Szentlőrincen valószínűleg hosszú lesz a mai éjszaka: a Mohácson aratott győzelem bajnoki címet ért!