Címlap Baranya Példaértékű b...

Példaértékű beruházás! Csúszdaparkot mentettek meg az enyészettől Harkányban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fürdőfejlesztési szempontból példaértékű beruházást hajtottak végre Harkányban, a gyógyfürdőben. Az évek óta üzemen kívül lévő, orfűi csúszdaparkot "költöztették át" a fürdővárosba. A Harkányi Gyógyfürdő önerőből, 240 millió forintot költött a 202 méter hosszú, 5 pályából álló komplexumra. Ez a beruházás környezetvédelmi szempontból is egyedülálló az országban.

Évekig várt jobb sorsára a bezárt, orfűi aquapark csúszda-komplexuma. A harkányiak meglátták benne a lehetőséget.

– Egy kerékpározás alkalmával fogalmazódott meg bennem, mi lenne, ha ez a csúszdapark nálunk lenne – mondta Szilágyi Tibor, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnökségi tagja.

Az átadó után a gyerekek szinte azonnal felrohantak a csúszdára

A fürdő 240 millió forintot különített el a 18 méter magas szerkezet megvételére, átszállítására, felújítására és felállítására. Mind a fürdő-, mind pedig a város vezetése büszke arra, hogy mindezt önerőből tudták finanszírozni.

– Az elmúlt ciklusban jelentős fejlesztések történtek a városban, összesen 5 kormányhatározat foglalkozott a harkányi fürdő fejlesztésével és nagyságrendileg 5,5 milliárd forintot kaptunk az egyéb fejlesztésekre, felújításokra. Ez a csúszdapark viszont teljesen más. Ezt a fürdő önerőből vásárolta. És ez az első olyan nagyobb lépés, amit azután tettek, hogy minden hitelt kiegyenlítettek – mondta Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere.

Az 5 pályából álló csúszdapark több mint 200 méternyi csúszási felülettel rendelkezik

Nagy Csaba a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Harkány jól sáfárkodott a lehetőségekkel és az anyagi forrással. Az elmúlt évek fejlesztési lehetőségeit a harkányi fürdő úgy használta ki, hogy a saját bevételeit növelni tudta, hogy a hatékonyságát növelni tudta és ez tette lehetővé, hogy ezt a csúszdafejlesztést elindítsák.

Fákat is ültettek

A Harkányi Gyógyfürdőben egy évben 500 ezer vendég fordul meg. A fejlesztésektől évi 10 százalékos növekedést várnak.

GYERMEKNAPI PROGRAMOKRÓL ÍTT ÍRTUNK: