A pécsi fiúk sokáig jól tartották magukat Szolnokon, az utolsó negyedben azonban felülkerekedtek a házigazdák
Címlap Sport Vége a negyed...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Kupában sikerült, a bajnokságban viszont nem jutott az elődöntőbe az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat, az NKA Universitas Pécs, miután a Szolnok 3-0-val lezárta a párharcot.

Nagyon fájó volt a negyeddöntős párharc második mérkőzésén elszenvedett vereség, amikor a pécsi fiúk nem sokkal a vége előtt még három ponttal vezettek a Szolnok ellen, ám a végén egyetlen ponttal kikaptak. Az állás így már 2-0 volt az Olaj javára, amely a harmadik csatán, saját otthonában ma el is dönthette a négy közé jutást.

El is döntötte. Bár Csirke Ferenc együttese kikapott, csak dicsérni lehet az NKA Universitas Pécset, mert derekasan helytállt, alaposan megdolgoztatta a hazaiakat. Látszott Kovács Péteréken, hogy hittek a bravúrban: jól kezdtek, a nagyszünetben csak hárompontos hátrányban voltak (47-44), sőt, az utolsó negyed előtt is reális esélyük volt a győzelemre (70-65). Az utolsó felvonás azonban már abszolút a szolnokiaké volt, akik végül magabiztosan, 99-80-ra győztek, így 3-0-val megnyerték a negyeddöntős párharcot.

A pécsi csapat így újonc létére bejutott a legjobb nyolc közé, ami nagy bravúr, de az elődöntőt nem tudta elérni – a folytatásban az 5-8. helyért játszhat.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–NKA Universitas Pécs 99-80 (25-24, 22-20, 23-21, 29-15)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés. Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok. Játékvezetők: Benczur Tamás, Ádám József, Lengyel Ádám József. Szolnok: Jovanovic 12/3, Eads 6/3, Lukács 14/3, Thomas 13/3, Wiggins 19. Csere: Pallai 15/15, Durham 10/6, Pongó Má. 2, Rudner 4/3, Kiss D., Sebők, Révész 4. Vezetőedző: Oliver Vidin. NKA Universitas Pécs: Nikolic 14/6, Kovács P. 13/9, Manjgafic 18/9, Durmo 5, Herger 2. Csere: Kerpel-Fronius 6, Walker 9/3, Henry 4, Scherer 5/3, Rátgéber T., Bor 4, Lados. Vezetőedző: Csirke Ferenc.