Címlap Balhé Sem a látvány...

Sem a látványterv, sem a számítógép operációs rendszere nem lehet jogtiszta a pécsi önkormányzatnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamarosan négy darab előre nevelt fa kerül a Búza térre, amit Kővári János (ÖPE) kezdeményezett és saját képviselői keretéből finanszírozza 2 millió forintért. Azt nem tudni, kinek a számítógépén készült az előterjesztésben lévő illusztráció, de az biztos, hogy sem a fotó, sem az operációs rendszer nem jogtiszta.

„A Búza tér, mint nagy felületű burkolt tér árnyékolása jelenleg nem megoldott, ezért az nyáron átforrósodik, és jelentős hősziget hatást hoz létre, amely ebben az időszakban a tér használhatóságát is jelentősen befolyásolja. Fák ültetésével ez a probléma orvosol-ható, ezért Kővári János képviselő úgy döntött, hogy a Búza tér fásítása érdekében a képviselői keretéből 2.000.000 Ft-ot 4 db koros facsemete elültetésére használ fel. Koros fák ültetésével korábban élvezhető majd azok árnyéka. A facsemeték a keleti ostorfa vagy az ezüsthárs fajból kerülnek ki. A költség egy részét a csemeték, további részét az ültetőközeg és a fák védelmét ellátó, illetve a csapadékvíz beszivárgását biztosító fave-remrács, illetve az ültetési munka ára teszi ki.”olvasható a bizottsági előterjesztésben.

A látványtervbe egy kis hiba csúszott, vagyis inkább figyelmetlenség lehet,

hogy a grafikus elfelejtette leretusálni a két árulkodó szöveget, vagyis azt, hogy a képe a google térképéről származik és azt, hogy az opereációs rendszer nincs aktiválva, ami leginkább arra utalhat, hogy nem jogtiszta a Windows. Azt nem tudjuk, hogy kinek a számítógépén készült az előterjesztés, de az árulkodó lehet, hogy az összes előterjesztésben lévő illusztrációk stílusukban megegyező képet mutatnak.


A vonatkozó előterjesztés itt látható, és letölthető: