Címlap Sport Vége a Vas-ko...

Vége a Vas-korszaknak a PMFC-nél – a vezetőedző szerződését nem hosszabbították meg

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Vas László vezetőedző távozik az NB II-es csapat éléről. A szakember 2018 októbere óta irányította a piros-feketéket, akik több szép sikert is megéltek vele: az NB III-as bajnoki cím után jött egy negyedik hely a másodosztályban.

„A szakember 2018 októbere óta irányította vezetőedzőként felnőtt labdarúgócsapatunkat, akinek a most lejáró szerződését a vezetőség nem hosszabbítja meg. (…) Vas Lászlónak szívből köszönjük az elmúlt években végzett munkáját, további pályafutáshoz pedig nagyon sok sikert kívánunk! Az új vezetőedző személyét a PMFC vezetősége hamarosan a saját felületein fogja megnevezni” – fogalmaznak a PMFC honlapján.

Amikor Vas László átvette a csapatot, az NB III. Közép csoportjában szerepelt a PMFC. Az első idényében a 11. helyen zárt, hogy aztán a következőben már remek szezont fusson vele az együttes: látványos, közönségszórakoztató, de ami ennél is fontosabb, eredményes futballal bajnoki címet nyertek a piros-feketék, akik ennek köszönhetően feljutottak a második vonalba. A 19 meccsen elért 65-9-es gólkülönbség önmagáért beszél…

A következő idényben is felettébb sikeres volt vele a PMFC. Bár a csapat újonc volt az NB II-ben, ennek ellenére folyamatosan az élmezőnyben tanyázott, a dobogón is állt, s egy ideig úgy tűnt, talán még az élvonalba jutásra is lesz esélye. Erről ugyan végül lecsúszott, hiszen a negyedik helyen végzett, de ezért a szereplésért csakis kalapemelés járhatott – erőn felül muzsikált a PMFC, semmi kétség. Legalábbis az eredményességet illetően. A csapat játéka ugyanis alapjaiban változott meg, a sokkal kevésbé bátor futball, a kevés helyzetet és gólt hozó meccsek pedig kezdték elkedvetleníteni a drukkereket. De amíg jöttek a győzelmek, mindezt lenyelték.

A 2021/2022-es idény viszont egy nagy mélyrepülés volt. Nem feltétlenül a végül elért 11. hely miatt, hiszen mindenki tisztában volt vele, hogy ez a csapat nem az első háromba való. A játék továbbra is élvezhetetlen és nézhetetlen volt, miközben nyugodtan kijelenthető, hogy a keret tagjaiban ennél jóval több van. És akkor itt elérkeztünk ahhoz, hogy a szezon során valami elpattant a vezetőedző és a csapat, a futballisták között. Hónapok óta lehetett hallani, hogy nincs meg az összhang, hogy talán Vas László ellen játszanak. Hogy pontosan mi és miért történt, valószínűleg örökre az öltözőben marad, vasárnapi anyagunkban azonban olyan részleteket közöltünk, amelyekből arra lehet következtetni, hogy teljesen elmérgesedett a helyzet. Mindezek után nem csoda, hogy a PMFC leeresztett a szezon végére: az utolsó tíz bajnokijukból csak egyet nyertek meg a piros-feketék, négyet elveszítettek, 30 pontból 8-at gyűjtöttek be.

Vas Lászlótól tehát elbúcsúztak a PMFC-nél, jöhet az új vezetőedző. Bízunk benne, hogy a következő szezonban sikeresebb lesz vele a pécsi csapat, mint a legutóbbiban, miként abban is, hogy visszatér a pályára az élvezetes, színvonalas futball.

Kérdés persze, hogy mit akar a tulajdonos a következő egy-két évben – legközelebb erre keressük a választ!

Kiemelt kép: pmfc.hu