Az északi lelátó teljesen tele volt, ott volt a helyén a B-közép, és jöttek vendégdrukkerek is – igazi futballhangulat volt!
Címlap Sport Végre élvezet...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok szurkoló volt kíváncsi a két baranyai NB II.-es labdarúgócsapat, a PMFC és a HR-Rent Kozármisleny egymás elleni csatájára. Nem járt rosszul, aki ezt választotta húsvétvasárnapi programnak, mert a várakozásoknak megfelelően izgalmas, látványos, jó meccset vívtak egymással a pécsi és a mislenyi fiúk – végül döntetlennel zárult az összecsapás.

Jó volt látni, hogy a Szigeti úton fullon volt autóval a stadion feletti rész, és hogy a meccs előtt néhány perccel még százméteres sor kígyózott az északkeleti pénztárnál. Nagyon sokan voltak kíváncsiak erre a baranyai rangadóra, persze a korai nyárias idő is besegített.

Aki pedig kijött erre a bajnokira, biztosan nem ment haza csalódottan. Nagyon jó, fordulatos, izgalmas első félidőt produkáltak a csapatok: a mislenyiek már a 2. percben megszerezték a vezetést a kiugró Schuszter révén (0-1). Mondjuk kicsit korai volt a gól, mert az édesapa még nem ért be a stadionba, de majd a haverok elmesélik, mi hogyan történt. Ez a kezdés persze nem ígért túl sok jót a pécsi fiúknak, akik azonban mentek előre becsülettel, és elég hamar egyenlítettek, köszönhetően egy szögletnek. Végre láttunk valamit, amit kitaláltak a PMFC-nél: gyakorlatilag mindenki beállt az ötösön belülre, Lékai nem tudott beleérni a labdába, Miknyóczki azonban a kapuba fejelte (1-1).

A folytatásban aztán sok forró pillanat adódott a pécsi kapu előtt, játékban egyértelműen jobbak voltak a vendégek. Nem kellett sokat várni a második góljukra, egy nagyon tetszetős akció végén Kirchner Krisztián hajszálpontosan lőtte ki a bal alsót (1-2). Örültek a mislenyiek, de megint nem sokáig. A PMFC ugyanis megint eljátszotta azt a szögletvariációt, a kék-fehérek pedig ismét megették – Harsányi megköszönte, és 10 méterről kilőtte a jobb alsót (2-2).

Soha rosszabb első félidőt!

A szünet után aztán egyre keményebbé vált a találkozó, látszott, hogy mindkét csapat mindent megtesz a győzelemért. Előbb Kirchner akaszkodott össze Hudákkal, majd a 76. percben Horváth Dániel piros lapot érően állította meg a kilépő Bukovics Andrást – emberelőnybe kerültek a pécsiek, és volt még vissza bő negyedóra! Felcsillant a remény arra, hogy be tudják gyűjteni a három pontot, és igyekeztek is mindent megtenni ennek érdekében. Voltak is lehetőségei a piros-feketéknek, Lékai Soma azonban mindent védett, de az igazsághoz tartozik, hogy a mislenyiek is megnyerhették volna a meccset, de Helesfay Donát is résen volt. A mérkőzés így 2-2-es döntetlennel ért véget, ami kétségtelenül több a semminél a PMFC számára, a mutatott játék, az akarat is bizakodásra adhat okot, csak egyvalami nem változott: egyelőre felettük van az a bizonyos vonal.

Sebaj, van még vissza nyolc forduló!

PMFC–HR-Rent Kozármisleny 2-2 (2-2)

Labdarúgó NB II., 26. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2200 néző. Vezette: Bana Gergely (Huszár Balázs, Máyer Gábor). PMFC: Helesfay – Miknyóczki (Majnovics, 65.), Rácz L., Pejovics, Hadaró – Krausz, Terbe, Hudák – Harsányi, Rácz B. (Bukovics, 65.), Szabó M. Megbízott edző: Czinkon Szabolcs. HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Horváth D., Füredi (Bor, 56.), Turi – Nagy E. – Molnár, Schuszter (Tóth Z., 68.), Major (Hegedűs, 56.), Kirchner (Kozics, 85.) – Horváth P. (Daru, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólszerzők: Miknyóczki (20.), Harsányi (33.), ill. Schuszter (2.), Kirchner (26.).

Kiállítva: Horváth D. (76.).

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Délnyugati csoportjában pontot veszített idegenben a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc, amely 3-3-ra végzett Nagykanizsán. A vendégek hamar kétgólos hátrányba kerültek, de felálltak a padlóról, fordítottak, ám a hajrában kaptak egy újabb gólt, amire már nem tudtak válaszolni. A PTE-PEAC szintén idegenben játszott, a Dunaföldvár otthonában 2-0-s vereséget szenvedett. A Mohácsi TE a Ferencváros II. vendége volt, s bár a baranyaiak az első félidőben vezetést szereztek, a zöld-fehérek hamar egyenlítettek, és végül 1-1-gyel zárult a találkozó.