Címlap Sport Vissza akarna...

Vissza akarnak vágni a pécsi lányok – némi ketrecharcos ismeret sem ártana

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú szünet után idén végre ott van a bajnoki elődöntőben a pécsi női kosárcsapat, ami természetesen nagyon örömteli. Az kevésbé jó hír, hogy a két győzelemig tartó párharc első meccsét megnyerte a Szekszárd – szerdán (19.00) a Lauberben csapnak össze a felek, Sarok Nikiék egyenlíteni akarnak!

Akárki nyer is szerda este, az biztos, hogy érdemes lesz a szurkolóknak kijönniük erre a meccsre. A hangulat ugyanis garantáltan szuper lesz, biztos, hogy Szekszárdról is sokan elkísérik majd a kedvenceket, ráadásul nem mindennapi csata várható a pályán.

Ha lett volna rá lehetőség, a pécsi lányok vehettek volna néhány leckét az ír ketrecharcostól, Conor McGregortól, mert bizony néhány szituációban jobban járnának vele a kőkemény szekszárdiak ellen, mint egy-két begyakorolt kosaras figurával. Aki az utóbbi időben játszott Zseljko Djokics tanítványai ellen, a meccs utáni napokban úgy érezhette, mintha utcai bunyóban vett volna részt…

– A Szekszárd borzasztóan agresszív, csak úgy lehet esélyünk, ha sokkal keményebbek leszünk, mint az első meccsen – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Sarok Nikolett, a pécsiek csapatkapitánya. – Azon a mérkőzésen túl puhák voltunk védekezésben, nem ütöttük be a faultokat, támadásban sem voltunk elég kemények, megijedtünk a hazaiak agresszivitásától. A hazai pálya és a szurkolóink szerdán biztosan segíthetnek! Ha mind a tizenkét játékosunk kihozza magából a maximumot, akkor lehet esélyünk az egyenlítésre.

Ha összejönne, az azt jelentené, hogy szombaton lenne még egy meccs Szekszárdon. Egy mindent eldöntő harmadik csata, amelyen ugyebár a házigazdák keze is megremeghetne a nagy teher alatt!

– Én nagyon bízom benne, hogy szombaton visszamegyünk Szekszárdra! – mondta Csirke Ferenc, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője. – Most szerdán mi leszünk hazai pályán, mi játszunk hazai közönség előtt, és én úgy látom, hogy a lányok mindig nagyobb önbizalommal szoktak itthon kosárlabdázni. Szekszárdon meg kellett küzdenünk egy elég erős hazai pályával is, ott a szurkolók olyan hangulatot tudnak varázsolni, ami idehaza női mezőnyben szokatlan. Nagyon szeretnénk győzni, bebizonyítani azt, hogy a bajnoki alapszakaszban aratott győzelmünk nem a véletlen műve volt!

A pécsi lányok minden szurkolót nagy szeretettel várnak szerda este a Lauber Dezső Sportcsarnokba. Arra mérget lehet venni, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket!