Címlap Sport Vízipólós kup...

Vízipólós kupamérleg: egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött a szezon a vízipólósoknál, a BENU férfi Magyar Kupa első fordulójában szálltak vízbe a csapatok: a PVSK-Mecsek Füszért a Margitszigeten egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel indított.

Négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Szegeden és Tatabányán összesen huszonnégy mérkőzéssel megkezdődött a hétvégén a vízipólóidény: a Magyar Kupában szálltak vízbe a csapatok. A PVSK-Mecsek Füszértnek a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában volt jelenése, s az immár Török Viktor által irányított pécsiek a C-csoportban rögtön a rajton a címvédővel találkoztak. Az FTC pedig nagyon belekezdett, 25-5-ös sikerrel indította a szezont. A PVSK ettől nem roppant össze, hiszen mindenki tisztában volt az erőviszonyokkal. A következő körben, a Miskolc ellen egy izgalmas, jó meccsen döntetlent játszottak Csaba Mártonék, majd vasárnap az idény első győzelmét is megszerezték, egy góllal nyertek a KSI ellen.

A csoportokból a csapatok viszik tovább az eredményeiket a következő körbe, amelyre július 31.–augusztus 2. között kerül sor, a harmadik fordulót augusztus 6–7-én, a negyediket augusztus 12–13-án rendezik meg.

Eredmények, C-csoport: FTC–PVSK-Mecsek Füszért 25-5, KSI–Miskolc 9-16, Miskolc–PVSK-Mecsek Füszért 13-13, PVSK-Mecsek Füszért–KSI SE 10-9, FTC–Miskolc 17-4.