Címlap Sport Zajlik a pécs...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétnaponta követik egymást a rangos kosárlabda események a pécsi NKA Arénában. Az NKA Universitas Pécs női csapata legyőzte a török Kayserit, de a kétpontos siker sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz az Európa Kupában. Szombaton a férfiak nagyon fontos meccset játszanak az NB I. A csoportban, hétfőtől pedig beindul a sporttudományos nagyüzem az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián.

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat előtt állt ma délután az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata. Az Európa Kupa nyolcaddöntős párharcának visszavágóján hazai pályán le kellett dolgozni az idegenben összeszedett tizenegy pontos hátrányt (76-65), hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek a lányok a rangos nemzetközi sorozatban.

Nos, a győzelem össze is jött, ám a rossz kezdés bizony sokba került. A vendég törökök ugyanis nyolc ponttal megnyerték az első negyedet, ami azt jelentette, hogy összességében már tizenkilenccel voltak beljebb – ez pedig már túl sok volt. A pécsi lányok a folytatásban mindent megtettek, hatalmasat küzdöttek, képesek is voltak a fordításra, s végül nyertek 72-70-re, ez azonban sajnos kevés volt ahhoz, hogy folytathassák az Európa Kupát.

NKA Universitas Pécs–Melikgazi Kayseri 72-70 (12-20, 17-9, 17-18, 26-23)

Nőikosárlabda Európa Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó. Pécs, NKA Aréna, 800 néző. V.: Zoran Mitrovski (macedón), Josip Mikulic (horvát), Maid Lasetovic (bosnyák). NKA Universitas Pécs: Tadic 12/3, Wallace 14/9, Simon Zs. 2, Mérész 14, P. Williams 12. Csere: M. Williams, Kiss A., Smailbegovic 8/6, Weninger 10/3. Vezetőedző: Jovan Gorec. Melikgazi Kayseri: Ellenberg 11/3, Cuic 17/3, Ari 7/3, Holmes 11/3, Petronyte 24. Csere: Gezgin, Gokdemir, Karakas. Vezetőedző: Emre Özsari.

A szurkolók nem sokáig maradnak izgalmas kosármeccs nélkül, szombaton (19.00) ugyanis hazai pályán játszik a férfi csapat. Az NKA Universitas Pécsre nagyon fontos bajnoki vár: azt a Sopront fogadja, amely a negyedik helyen áll, és zsinórban hat győzelmet aratott, vagyis remek formában lévő együttes érkezik. A pécsi fiúk viszont egymás után négyszer is kikaptak, ami azt jelenti, jöhet bárki, ezúttal nyerni kell!

Két nappal később is lesz mozgás a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában, de nem újabb meccset rendeznek: kezdődik az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia. Kiváló szakemberek (köztük az európai topedzők közé tartozó Sergio Scariolo) összesen tizenegy előadását láthatják, hallhatják majd a résztvevők hétfőn és kedden reggeltől gyakorlatilag estig – aki tudást akar szívni magába, annak ott a helye az NKA Aréna lelátóján!