Amália

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Orfűi Akvaparkért lobbizik Péterffy Attila

/

Az Orfűi Aquapark a mostani nyári szezonban előreláthatóan nem nyit ki, mert a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az ingatlan értékesítését tervezi. A pécsi városfőnek ez nem tetszik, hiszen szerinte a pécsiek és baranyaiak egyik kedvenc fürdőjéről van szó. Ezért Orfű polgármesterével együtt írtak egy levelet.  A "lobbi akcióról" pedig kiadott egy közleményt is a pécsi polgármester.

Hirdetés

Péterfy Attila a közleményében úgy fogalmaz, hogy számára is világossá vált, hogy egy modern, minden igényt kielégítő fürdő felépítése a városban fontos cél.

A pécsiek megérdemelnek egy fürdőt, ez a fejlesztés a pécsi városvezetés kiemelkedő vállalása, és azon dolgozunk, hogy még ebben a ciklusban mindenképpen megvalósuljon.

Amíg viszont ez nem teljesül, addig a pécsiek a környező, baranyai fürdőkben tudnak kikapcsolódni. Mint írja, ők is a sajtóból értesültek, hogy az Orfűi Aquapark a mostani nyári szezonban előreláthatóan nem nyit ki, mert a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az ingatlan értékesítést tervezi.

“Az Orfűi Aquapark nem csak a pécsiek és baranyaiak egyik kedvenc fürdője, de a turizmusra gyakorolt hatása is jelentős. Az új koronavírus járvány következtében Pécs és Baranya idegenforgalma idén egyébként is jelentős csökkenést fog elszenvedni, a megye legnagyobb strandjának bezárása pedig tovább ronthat a helyzeten.” – írja közleményében a polgármester.

A fenti okok miatt Füzyné Kajdi Zitával, Orfű polgármesterével közösen fordultak levélben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójához. Azt kérték tőle: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az aquapark kinyithasson az idei szezonban, természetesen vírushelyzetre tekintettel a szükséges óvintézkedések betartásával.

Hogy elegendő akciónak számít-e egy levél ebben az ügyben, az hamarosan kiderül.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Aranyeső: szobánként 1 milliót kaphatnak a pécsi szálláshelyek!

Következő sztori

Egyre alacsonyabbak a koronaszámok, Baranyában nincs új beteg

Legutóbbiak innen: Politika

bool(false)