Emese, Sarolta

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fullos szabadtéri “randihelyet” épít az egyház Pécsen

Jelenleg is folyik a munka a Rózsakertben, és az egykori "legendás" Papucs borozó helyiségeiben - tudta meg a Pécs Aktuál a Püspökségtől. A beruházást a koronavírus járvány kis mértékben befolyásolta csak, mivel a terület aránylag nagy, így elkülönülten tudtak haladni az egyes szakcégek.

Hirdetés

A Rózsakert egy olyan éjszakára zárható parkká alakul, amelyben napközben mind a pécsiek, mind a turisták megpihenhetnek, elcsendesülhetnek és alkalomadtán kisebb kulturális rendezvényeknek is helyet adhat majd. Az egykori borozó helyén pedig a Pécsi Püspökség ajándékboltot nyit, amely közvetlen feljáratot biztosít a parkba.

A Rózsakert színpadrészén elkészültek a fatartók és egy kisebb kiszolgáló épület. Emellett most is készül egy vizesblokk a jövőben tervezett rendezvények idejére, amely majd a kertből lesz megközelíthető. Valamint a szakemberek folyamatosan javítják a kerítést is, ahol a meglevő fa gyökerei miatt elengedhetetlen volt, ott teljesen elbontották azt, és egy beton támfallal megerősítve tervezik újraépíteni.

Elkészült a pincéből a kertbe vezető lépcső védőépülete, valamint a pincerész szigetelése is, így ezen a területen most belső munkák zajlanak. Emellett készül az itt lévő lépcső új kőkorlátja. A tereprendezést, burkolatépítés pedig ezt követően veszi kezdetét – közölte a Püspökség.

A tavaly márciusban megkezdett építési munkák várhatóan idén szeptember közepére fognak elkészülni, ezt követően az ősz folyamán zajlik majd a növények beültetése, mivel nyáron, a nagy melegben nem maradnának meg a frissen telepített növények.

700 milliós látványosság lesz

A Pécsi Egyházmegye beruházását hazai forrásból, kormányzati támogatásból fedezi. A teljes kivitelezés a Rózsakert és a borozó felújításán túl a szomszédos Janus Pannonius u. 8. szám alatti műemlék épület felújítását is magába foglalja, mely az Egyházmegyei Könyvtárnak ad majd helyet. A két beruházás költsége megközelíti a 700 millió forintot.

Hirdetés

Előző sztori

Van néhány kínos kérdése a PDSZ-nek az iskola és óvoda nyitások miatt

Következő sztori

Történelmi pillanat: együtt kávézott Péterffy és Hoppál

Legutóbbiak innen: Szórakozás