Hihetetlen: összejött a támogatás, jöhetnek a vörös pandák Pécsre!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Először épülhet közösségi finanszírozásból kifutó a Pécsi Állatkertben, méghozzá a vörös pandák kifutójáról van szó! Viszont nem kell tovább várni, ugyanis összejött a célként kitűzött összeg - tudhatjuk meg a Pécsi Állatkert közleményéből.

 

Korábban itt írtunk arról, hogy a Pécsi Állatkert közösségi finanszírozási kampányt indított annak érdekében, hogy egy új pandakifutót építhessen.

Most, az állatkert 60. születésnapjának évében sikerült túlszárnyalni a célként kitűzött 2 millió forintos határt, ugyanis 2 millió 450 ezer forint jött össze végül, hogy ezek a cuki kis lakók beköltözhessenek a közkedvelt állatkertünkbe.

A Pécsi Állatkert kiemelten köszönetet mond a Telekom és a Deutsche Telekom IT Solutions vállalatoknak, hogy hozzájárulnak a beruházás megvalósításához – olvasható a közleményben. Mindezek mellett az állatkert teljes közössége szeretné kifejezni a háláját annak az 57 magánszemélynek és vállalkozásnak, akik támogatták a kifutó megépítését.

A vörös pandák kifutója a szeptemberi hónapot bezáróan elkészül, ha minden a tervek szerint halad, tehát a Pécsi Állatkert akár kora ősszel már fogadhatja a Franciaországból származó egyéves pandaikerpárt.

Hirdetés
Előző sztori

Erkélyen tárolt szemét kapott lángra Pécsen

Következő sztori

Szombaton a Balaton partjáról szól majd a Pécs FM

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1