Címlap Szórakozás Haspókok figy...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November első hétvégéjén, ötödikén rendezik meg Orfűn az immár negyedik szalonna- és kolbászfesztivált a Mecsek Háza előtti területen.

A fesztivál egyedülálló a hazai gasztronómiai események területén, hiszen az ínyenckedni vágyó vendégek nem a fesztiválozó büfék, éttermek kínálatával találkozhatnak, hanem helyi, vagy környékbéli baráti társaságok, munkahelyi közösségek, családok, civil szervezetek, vagy az ország távolabbi tájairól érkező csapatok által készített disznótoros finomságokat ízlelhetik meg. Így tájjellegű, vagy éppen titkos családi receptek alapján készül a hurka, a kolbász, az abált szalonna, a töpörtyű, a pecsenye és a pörkölt.

A disznótoros finomságokon kívül helyi és környékbeli kézműves élelmiszerkészítők is elhozzák termékeiket, a füstölt kolbászoktól kezdve a mézig, vagy éppen a kürtös kalácsig, testbarát ékszerekig, lakásdíszekig.

Mit lehet kóstolni a fesztiválon?

A IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivál napjának reggelén, a 7 órakor átvett fél sertéseket dolgozzák fel a csapatok és abból készítenek kora délutánra nagyközönség számára kóstolótálakat. A látogatók kóstolójegyek megváltásával ínyenckedhetnek a csapatok remekműveiből. Akár végig is ehetik a csapatok kínálatát, sőt a kulisszatitkokra is fény derülhet!

A tét 240 000 Ft értékű fődíj

A csapatok is versengenek egymással, hogy kik a legnagyobb mesterei a disznóságoknak! Az általuk készített ételeket zsűri értékeli. A legízesebben dolgozó csapat fődíja a maximum 20 fő számára megfelelő, 2 egymást követő éjszakára szóló szállás a Mecsek Házában a nyári főszezonban.

(Forrás: Mecsek Háza)