Címlap Szórakozás Megérkezett a...

Megérkezett a csodafegyver Pécsre: őrök vigyáznak rá!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méltóságteljesen gördült be Pécs főterére valamivel 9 óra után a Gyurcsány-kamion. Vagyis a „gyurcsányi terrorra” emlékeztetni akaró guruló múzeum.

Amint arról beszámoltunk, a kormánybarát Civil Összefogás Fórum (CÖF) Vérbe fojtott szabadság címmel indította útjára vándorkiállítását az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából. A céljuk hivatalosan az, hogy “együtt emlékezzünk a közelmúlt e sötét és véres időszakára”. Ez a kamion érkezett pénteken Pécsre.

Elsőként Budapesten tekinthették meg a látogatók a korabeli dokumentumok, felvételek alapján összeállított tárlatot – írja a CÖF, de immár a pécsiek sem maradnak le róla, hacsak nem akarnak. Hiba lenne, hiszen a szervezet szerint: “2006. szeptember 17-én a rendszerváltás óta nem látott méretű tüntetéssorozat vette kezdetét, miután kiszivárgott Gyurcsány Ferenc az MSZP zárt, balatonőszödi frakcióülésén elmondott beszéde: az őszödi beszéd. A még aznap kirobbant tüntetéssorozatra a rendőrség diktatúrákat idéző módon reagált: a megfélemlítő akcióknak több mint 200 súlyos civil sérültje volt”. A kamionban látható kiállítás pedig ezek relikviáit is bemutatja.

Pénteken 15:00 és 20:00 óra között tekinthető meg a kiállítás, és lesz az eseménynek moderátorra is Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő személyében. Ő 17:00 és 18:00 óra között beszélget majd a látogatókkal pénteken. A kamiont szombaton is meg lehet nézni az arra fogékonyaknak 8:00 és 13:00 óra között.