Szaif Géza horgára mindig akad valami – itt éppen egy süllő ugrott rá a gumihalra
Címlap Szórakozás Nem riasztja ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár kétségtelenül itt van az ősz, itt van újra, ködösek, párásak a reggelek, olykor az egész nap is, a szokottnál melegebb idő miatt nagyon sok pecás van a baranyai vízpartokon. Legutóbb Dunaszekcsőn a telt ház táblát is ki lehetett volna tenni.

A friss levegő, no meg a várható kapások ilyenkor is kicsábítják a horgászokat a folyók, tavak mellé. Most vasárnap például annyian voltak a parton Dunaszekcsőn, hogy alig fértek el – mondjuk a hangulatra nem lehetett panasz.

– Jöttek volna többen is, de már nem volt hely, úgyhogy tovább kellett menniük – mesélte lapunknak Szaif Géza, az egyik szekcsői pecás. – Ködös, párás ugyan az idő, de amolyan szeptemberi meleg van, nincs túl hideg, persze, hogy kijönnek ilyenkor a horgászok. Mondjuk ez számomra is meglepő volt, ennyi pecással nem szoktam találkozni.

Jó kérdés, hogy érdemes-e ilyenkor is próbálkozni! Naná! Nem véletlenül faggatják a vizeket az őszi hónapokban is az igazi fanatikusok!

– Most érdemes csak igazán, ahogy édesapám mondta mindig, az „emberes” hónapok a legjobbak, a szeptember, október, november, december. Itt van a szezonja a márnának, de jönnek a dévérek, a paducok, a jászok is. Persze rablóhalat, süllőt, csukát is lehet fogni, de az akkor lesz az igazi, ha tovább hűl a víz, és elülnek a kishalak – magyarázta Szaif Géza, aki gyakorlatilag minden nap faggatja a vizet a Dunán.

Legutóbb aztán a süllők, balinok mellett egy váratlan vendéggel is találkozott: egy gyönyörű kecsege is horgára akadt.

– Azt hittem, egy szebb süllő lesz, de helyette egy hetvennégy centis kecsegét fogtam. Erre odajött a barátom csónakkal, aki szinte rögtön utána megfogta a hetvencentis párját is. Örültünk neki, mert ez ritkaság, van olyan, hogy három-négy évig egy darabot sem fogunk.

Egy ritka vendég a szákban: gyönyörű volt a kifogott kecsege!

Ilyen, amikor Dunaszekcsőn ki lehetne tenni a telt ház táblát: