Címlap Szórakozás VIDEÓ! Elájul...

VIDEÓ! Elájultak a pécsi kórustól, tarolt a VoiSingers az X-faktorban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A zsűri imádta, a közönség pedig állva tapsolta a pécsi kórust a szombat esti X-faktorban. A VoiSingers olyat villantott, ami után négy igennel tovább is juttatták a csapatot.

Boldogságot árasztotok magatokból – mondta Csobot Adél.

Az énekesnő hozzá is tette, nagyon bízik, hogy nem utoljára áll ekkora létszámú kórus az X-faktor színpadán. Puskás Peti szerint fontos lenne, hogy a kórusmuzsikát szélesebb közönség is megismerje.

– Bár nincs bajom a népdalokkal és az Ave Mariával, csak van kortárs zene és klassz összejönni és együtt énekelni a kedvenc dalokat. Tök jó, hogy eljöttetek és remélem, még maradtok is – mondta Puskás Peti.

Felfigyeltek a pécsiekre, meg is hívták őket

Balásy Szabolcs 2012-ben alapította a VoiSingers-t azzal a céllal, hogy népszerűsítse a kórusmuzsikát. Most pedig nem várt fordulat következett be az életükben – mondta a Pécs Aktuálnak az együttes vezetője.

– A csatornától kaptunk egy finom utalást arra, hogy örülnének, ha színpadra állnánk. A cél nem más, minthogy bemutassuk a populáris kórusmuzsikát egy kereskedelmi csatornán is, amit sokan néznek. Ezzel közösségi célokat érhetünk el, együtt – mondta Balásy Szabolcs.

A zsűri egyöntetűen igent mondott a pécsiek produkciójára, ami azt jelenti, hogy továbbra is találkozhatunk velük a népszerű műsorban.

Hajrá, VoiSingers!

Az öt perc pécsi boldogság itt nézhető vissza:

A 6-7 szólamban éneklő pécsi csapat mind a 38 tagjával Budapestre utazott. A VoiSingers jelenleg az ország egyetlen olyan kórusa, akik medley dalokat énekelnek.