Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Illusztris társaság nevetgélt egy újságíró családi fotóján a hétvégén Pécsett. Ezen a fotón egészen pontosan:

A képen az látszik, amint a Pécs Aktuál egyik munkatársának, Kapitány Gergelynek – vagyis e sorok írójának – a kislánya „halloweeni” arcfestést alkalmaz apukáján, mert ő sem lóghat ki a sorból, ha már az egész családot „félelmetes színűre” festette a 3 éves, lelkes művésznő.

Ezt a családi fotót mentette le, majd vágta meg és ezt követően töltötte fel saját közösségi oldalára Péterffy Attila ügyvédje, elszámoltatója: Bodnár Imre.

Ezzel a szöveggel:

Ezen a „jó poénon” igen érdekes társaság nevetgélt, a pécsi MSZP vezérkara és potentátjai:

Kaposi Levente az MSZP pécsi elnöke, Bogos Csaba az MSZP házi lapját készíti, nem mellesleg ő volt az, aki a 2019-es kampányban iPhone telefonokkal honorálta azokat, akik bekövették Péterffy Attilát a közösségi oldalon, lett is ebből botrány. Persze csak jóhiszeműen. Kőhegyi István pedig egy régi MSZP-közeli szereplő, aki hol „várospolitikai tanácsadói” szerződéssel bukkan fel a pécsi polgármester körül, hol pedig helyszínbiztosítóként, testével védve az ajtót a nem bennfentes sajtó előtt:

Bodnár Imre vicceskedő megosztását a Szabad Pécs tulajdonosának, és a közpénzből készülő önkormányzati kiadvány főszerkesztőjének ajánlotta a figyelmébe. Előbbi reagált is nyilvánosan, de még ő is beláthatta, hogy családi fotókkal (eddig) nem volt szokás gúnyolódni. Erre a célra inkább Kapitány profilképét javasolta, miután azt szemrevételezte és szerinte megfelel:

Újságírók a célkeresztben

A politika és a politikusok – illetve az őket kiszolgáló médiumok egy része – tudatosan bélyegzik meg a sajtót, karaktergyilkolnak egyes újságírókat, mert erre hivatkozva nem válaszolnak és negligálhatják a kényelmetlen kérdéseket, és a témákat feszegető sajtómunkásokat. Így próbálják ugyanis hitelteleníteni a kellemetlenkedő médiumokat, vagy azok egyes munkatársait.

Ezért „emelte fel” az újságírókat, és a médiát maga mellé (vagy húzta le – ez nézőpont kérdése) a politika, ezért faragott inkább politikai szereplőket a sajtóból és sajtómunkásokból, hogy elbizonytalanítsa azok olvasóinak egy részét, és hiteltelenítse a sajtó által feltárt és bemutatott történeteket. A gyakorlatot szemlélve ebből a nézőpontból semmilyen különbség nincs a kormányzati és ellenzéki politikusok között, ugyanúgy alkalmazzák ezt a trükköt, amikor a helyzet azt kívánja.

Magyarországon azonban újságíró családját még tudomásunk szerint nem érte el a politikai őrület, és a megszállott politikai gyűlölet.

Gyerekek, családok sosem voltak eddig a politika célpontjai itthon, főleg egy vidéki városban, bár ez a trend mostanában megfordulni látszik:

szabadon lehet például már buzizni a miniszterelnök fiát bármiféle bizonyíték nélkül is, ahogy azt Márki-Zay Péter többször is előadta, és sugallta.

Bosszút akart állni Bodnár?

Bodnár Imre azt vehette zokon, és azért „törleszthetett” a maga egyszerű módján Kapitány Gergelynek, mert korábban a Pécs Aktuál több fotóját is felhasználta a közösségi oldaláról. Nem családi képeket azonban, hanem arcképeket, vagy olyan fotókat, amelyeken azokkal az ügyvédekkel vitorlázgat, akik tízmilliókat vettek fel eddig Pécsett, de nem tudni egészen pontosan, hogy mire, milyen munkát végeztek érte. Azt ugyanis titkolják!

A Facebook ugyan „szürkezóna” ebből a szempontból, de a sajtó mégis rendszeresen felhasznál, átvesz a közösségi oldalakról különféle tartamakat: fotókat, videókat, véleményeket; különösen közszereplők – politikusok, celebek – esetében.

Egy közszereplőtől pedig elvárható lenne – főleg, ha egy városvezetés meghatározó, azt érdemben alakító szereplője is -, hogy ne sértődjön meg, és ne próbáljon bosszút állni azért, ha nyilvános tartalmait használja a média. Adott esetben azért, hogy bemutassa és ábrázolja egy téma szereplői közötti átfedéseket.

Aki kurvának áll, az ne csodálkozzon…

Van egy mondás, miszerint aki korpa közé keveredik, azt megehetik a disznók. Van ennek egy népiesebb változata is: aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha meg akarják baszni.

Az újságíró is közszereplő. Ő se csodálkozzon, ha képe, arca, neve visszaköszön a különféle pártokhoz köthető propagandaoldalakon. Ez manapság már része ennek a munkának. De arra az aljasságra eddig tudomásunk szerint senki nem vetemedett még, hogy családi – kisgyermekes – fotókat letöltve, azt manipulálva éljen vissza, és röhögtesse ki azt az MSZP-s haverjaival, bosszúból. Ilyet ugyanis csak azok a suttyók csinálnak, akik olyan morális mélységben vannak már, ahonnan talán már nem is lehet visszatalálni.