Címlap Közlekedés Visszatér Péc...

Visszatér Pécsre az emeletes Ikarus 556-os

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már most libabőrösek vagyunk. És még be sem gurult Pécsre... VÁRJUK!

Október 22-23-án hazalátogat Pécsre a MÁVAUT Ikarus 556-os, ikonikus járműve. A Volánbusz értékmentési programja keretében felújított emeletes nosztalgia-autóbuszt a nagyközönség aznap délután az autóbusz-végállomáson, másnap az Oldtimer Club Pécs szervezésében megvalósuló Őszi Veteránjármű-kiállítás és Börzén tekintheti meg és próbálhatja ki.

Egész hétvégén lehet VELE utazni

A vasárnapi bemutató előtt az emeletes autóbusszal már szombaton is utazhatunk Pécsett – a járatok a pécsi autóbusz-állomásról indulnak és oda is érkeznek, egy út időtartama körülbelül 20-25 perc.

  • Indulási időpontok a pécsi autóbusz-végállomásról (szombat): 15:00, 16:00, 17:00 és 18:00.

Vasárnap is indulnak félórás körjáratok, ekkor már a rendezvény helyszínén, az Expo Centernél, a Füzes dűlőben lévő megállóhelyen lehet felszállni az emeletes autóbuszra. A körjáratokat fotós megállókkal is bővítik: a járművet ­a Mecsek Áruháznál és az uránvárosi végállomásnál is lehet fényképezni.

  • Indulási időpontok a Expo Centertől, a Füzes dűlőben lévő megállóhelytől (vasárnap): 9:00, 10:00, 11:00 és 12:00.

A járatokra jegyek korlátozott számban válthatók: 1500 Ft/fő

Az emelten is utazhatunk

Ez az emeletes jármű egy fejjel kimagaslik hétköznapi társai közül.

1968-ban gyártották, 2020-tól dolgoztak a felújításán.

Eredeti fényképek felkutatását követően esett át a teljes felújításon, ami 1,5 évig tartott. Most a Volánbusz legértékesebb darabjaként tartják számon.