Címlap Természet Családi házak...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sásdon és Pécsett is gondot okozott tegnap a nagy mennyiségű csapadék, Bissén füsttel telítődött egy lakóépület.

Sok volt a csapadék

Megtelt a vízelvezető árok Sásdon, az Akácfa utcában, a kifolyt víz elöntötte egy családi ház udvarát és előszobáját. A sásdi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították az esővizet az árokból, majd az önkormányzat munkatársaival és helyi lakosokkal közösen, homokzsákok segítségével megóvták a házat.

Pécsen egy Deák Ferenc utcai családi ház udvarát öntötte el délután az esővíz, amely a ház melletti szántóföldről folyt be. A pécsi hivatásos tűzoltók egy árkot ástak, így a víz betörését megakadályozták, majd szivattyú segítségével eltávolították az udvaron felgyülemlett csapadékot.

Tűz a hegyen

Kétszintes családi ház emeleti szobájában keletkezett tűz tegnap délután a bissei szőlőhegyen. A szobában műszaki cikkek, bútorok és ruhanemű kapott lángra, az emelet megtelt füsttel. A siklósi és pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet. A tűz másra nem terjedt át, a falak azonban az egész házban kormozódtak. A lakó rokonokhoz költözött.