Címlap Természet Csodás helyet...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csodásan néz ki a megújult Balokány: megszépültek a burkolatok, felújították a bútorokat és a vízelvezetési infrastruktúra elemeit is.

A Biokom játszóteret alakított ki, és új zöldfelületi elemek jöttek létre. 14 fát, 170 cserjét és mintegy 2000 egynyári virágot telepítettek a városüzemeltetési társaság munkatársai. A part mentén elhelyezett virágágyaknak különösen jó helyük van, hiszen a szárazabb időjárás mellett is a tóparton valamivel párásabb, nedvesebb a levegő, ami kedvező a növények számára.

A Balokány zöldterületeinek üzemeltetését a Biokom a Balokány Ligetért Egyesülettel közösen látja el. Az egyszerűbb feladatokat (fűnyírás, köztisztasági munkák) az egyesület végzi, a komplikáltabb munkákat (faápolás), a társaság szakemberei látják el. A virágágyak fenntartását az egyesülettel közösen végzik, az együttes munka eredménye a mostani megjelenés, ami az enyhébb napok eljövetelével még szebb lesz majd.

Az egynyári növényekkel kialakított virágágyi felületek a legintenzívebb díszítő zöldfelületi elemek, ám emellett a legintenzívebb fenntartási tevékenységet is ezek igénylik. Ezért ősszel évelő növényekre cserélik majd az egynyáriakat, és a későbbiekben kisebb fenntartási igényű, de hasonló esztétikai élményt nyújtó évelő növényekből álló virágágyak kapnak majd ott helyet.